Hrvatske boćarice osvojile drugo mjesto na turniru u Kastvu

Nedjelja, 26. rujna 2021. 22:57 Napisao/la  KS

Za hrvatsku žensku boćarsku vrstu na Kastvu su nastupale: Nives Jelovica, Ria Vojković (Labin), Carrolina Bajrić, Nikol Marelja Bošnjak i Ira Nimčević (Škola boćanja Čavle)

Hrvatska ženska boćarska reprezentacija
Hrvatska ženska boćarska reprezentacija

Hrvatska ženska boćarska reprezentacija osvojila je drugo mjesto na prvom izdanju ABC četveroboja, što je održan u novootvorenom Boćarskom domu Slavko Stanić na Kastvu.

Hrvatska je na turniru pobijedla Crnu Goru 12:0, nakon toga je slavila protiv Srbije rezultatom 10:2 i u odlučujućoj utakmici za prvo mjesto izgubila od Slovenije 8:4.

Najvrijednije rezultate na prvom izdanju ABC četveroboja ostvarile su Slovenka Nina Volčina u brzinskom izbijanju (34/43), Srpkinja Nataša Antonjak u preciznom izbijanju (28), Milica Popović (Srbija), Tadeja Petrič (Slovenija) i Ria Vojković (Hrvatska) u krugu (23), te Carrolina Bajrić i Ria Vojković (Hrvatska) i Tadeja Petrič i Nina Volčina (Slovenija) u štafetnom izbijanju (41/52).

Na prvom ABC četveroboju igrale su se discipline pojedinačno i par klasično, krugovi, štafetno, precizno i brzinsko izbijanje.

Za hrvatsku žensku boćarsku vrstu na Kastvu su nastupale: Nives Jelovica, Ria Vojković (Labin), Carrolina Bajrić, Nikol Marelja Bošnjak i Ira Nimčević (Škola boćanja Čavle), uz izbornika Romana Gržančića i njegovog pomoćnika Deana Klarića.

Poredak: Slovenija 9, Hrvatska 6, Srbija 3, Crna Gora bez bodova.