Damir Bogdanović: Utakmicu protiv Sloge mogli smo igrati negdje kod nas

Četvrtak, 30. lipnja 2022. 10:28 Napisao  I. V.

Novaca u Zametu nikada nije bilo, ali bilo je igrača, trenera i predsjednika! Mislim da sam bio jasan, kaže predsjednik BK-a Lučki radnik i bivši rukometaš

Damir Bogranović i Mario Tomić, predsjednik i dopredsjednik BK-a Lučki radnik
Damir Bogranović i Mario Tomić, predsjednik i dopredsjednik BK-a Lučki radnik

Boćari Lučkog radnika postali su prvaci 2. HBL skupina Istra - Primorje, kvalifikcije za plasman u 1. HBL - Sjever igraju ovoog vikenda u Zagrebu.

Kvalifikacije igraju još jedan prvak (Ante Starčević) i predzadnja ekipa 1. HNL - Sjever (Sloga Čavli), unatoč omjeru 2 prema 1 u korist klubova iz PGŽ-a, kvalifikacije se igraju u Zagrebu:

- Od početka smo znali da prvak ne ide direktno u višu ligu, da mora igrati kvalifikacije. Ante Starčević i mi smo prvi, po defaultu bismo trebali izravno ući u višu ligu! To smo znali od početka sezone. Međutim, zadnjih mjesec dana znalo se da će u kvalifikacijama sigurno igrati jedna ekipa iz Zagreba (Ante Starčević, op.a.), jedna iz PGŽ-a (Lučki radnik, op.a.), te jedna iz PGŽ-a ili Istre (Sloga Čavle ili Labin, op.a.). Untoč tome Sportska komisija odredila je da se kvalifikacije igraju u Zagrebu što u najmanju ruku znači da je jedna ekipa privilegirana manjim troškovima. Mi moramo putovati u petak, tek ćemo nakon utakmice znati da li igramo u subotu ili u nedjelju, što komplicira organizaciju putovanja. Za te novce je Ante Starčević bogatiji ove sezone! Naglašavam da se ne igra na terenu Ante Starčevića, nego na Jarunu gdje oni treniraju već mjesec dana, koliko znamo. Sportska komisija ne može nam jamčiti da oni nisu trenirali na Jarunu, a u boćanju je jog jako važan. Ako se znalo da je jedna ekipa iz Rijeke, a druga iz Čavli, ta se utakmica mogla igrati negdje kod nas na neutralnom terenu, a ne u Zagrebu. Još jedan detalj! Nigdje nije propisano ono što smo naknadno doznali, a to je da dijelimo troškove sudaca. Većina članova Sportske komisije je iz našega podrućja, pa je to sve skupa još čudnije, kaže Damir Bogdanović, predsjednik Lučkog radnika koji ima naglašene ambicije:

- Lučki radnik djeluje desetak godina, od pokojnog Ante Antića funkcionira odlično, imamo drugu momčad, nema nikakvih dugova... Što se tiče sportskog dijela, ove smo sezone pobijedili u Raši, gdje domaća ekipa nije izgubila četiri godine. Naše su ambicije od početka sezone bile jasne, htjeli smo biti među prve tri ekipe. Jako je teško danas u bilo kojem sportu reći da ćeš biti prvi, tako je i u boćanju. Naša je ambicija da igramo prvu ligu, koja nam je financijski čak jeftinija od druge lige, ističe Bogdanović.

Damir Bogdanović poznato je rukometno ime i prezime, kako se bivši igrač, direktor i trener Zameta našao na čelu boćarskog kluba?

- Predsjednik sam postao prije petnaestak dana, u upravnom odboru bio sam dugo godina. Prije desetak godina pokojni Ante Antić, koji je bio veliki sportaš i direktor u Plodinama, gdje sam ja imao lokal desetak godina, zamolio me da dođem na jog. Trebao im je netko tko će voditi ugostiteljski objekat, netko u koga imaju povjerenja i tko će pomoći da se klub samostalno financira. To smo kroz desetak godina uspjeli, na početku nam je pomogao Veljko Karabaić s donacijom, otada samostalno održavamo ekipu i jog, govori Bogdanović.

Bogdanović je 2018. godine otišao iz Zameta, tada je vodio školu rukometa:

- Bio sam otada u Čavlima, gdje sam pomogao da skupimo sedamdesetak djece, toliko ih nisam zatekao u Zametu kada sam došao. Nisam više toliko aktivan u Čavlima zbog obveza, ali sam ostao u ulozi sponzora i nekakvog savjetnika, kazao je Bogdanović prije nego što se vratio na Zamet:

- Za mene je Zamet uvijek Zamet! Svaki klub čine ljudi! Novaca u Zametu nikada nije bilo, ali bilo je igrača, trenera i predsjednika! Mislim da sam bio jasan! Kada sam otišao iz Zameta, imali smo 180 djece. Rekao sam kada sam otišao da će se ovakvim radom sve vratiti na stare pozicije! I vratilo se! Ali nisu krivci samo ljudi koji su u Zametu nego cjelokupno okruženje što je problem riječkog sporta, zaključio je Bogdanović.

Kvalifikacije, boćalište Jaruna,
petak (17.30), 1. kolo: Ante Starčević - Lučki radnik
subota (15), 2. kolo: poraženi u 1. kolu - Sloga
nedjelja (15), 3. kolo: pobjednik u 1. kolu - Sloga

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.