SVJETSKO PRVENSTVO Carrolina Bajrić i Ria Vojković izborile finale u štafetnom izbijanju, tri medalje za Školu boćanja Čavle

Petak, 15. listopada 2021. 15:58 Napisao/la  SC

U Školi boćanja Čavle imaju na koga biti ponosni, Carrolina Bajrić osigurala je srebro u štafetnom izbijanju i najmanje broncu u paru s klupskom kolegicom Nikol Mareljom

Nikol Marelja i Carrolina Bajrić
Nikol Marelja i Carrolina Bajrić Foto: Škola boćanja Čavle/Facebook

Lijepe vijesti za hrvatsko i boćanje na Čavlima dolaze iz talijanskog  Alassia, gdje je u tijeku Svjetsko prvenstvo u boćanju, prvo u povijesti na kojem istovremeno nastupaju i boćarice i boćari.

Carrolina Bajrić i Ria Vojković osigurale su najmanje srebrnu medalju u štafetnom izbijanju nakon što su u polufinalu u petak svladale Čileanke Melisu i Sabrinu Polito rezultatom 42:33.

Finale je na rasporedu u subotu.

U Carrolininoj Školi boćanja Čavle imaju na koga biti ponosni, budući da je Carrolina u paru s klupskom kolegicom Nikol Marelja osigurala najmanje broncu u parovima.

Nikol, kojoj je nastup u Alassiju debi na velikim natjecanjima, i Carrolina u petak od 21 sat boćaju za plasman u finale i priliku da brončanu pretvore u medalju jačega sjaja.

Za ulazak u polufinale Nikol i Carrolina pobijedile su Francuskinje Coralie Rives i Sesiliju Mailehako.

 U polufinale su se plasirali i Ria Vojković i Marin Ćubela u mješovitim parovima, Nives Jelovica na pragu polufinala u disciplini pojedinačno klasično poražena je od Talijanke Caterine Venturini.

Broncu su osigurali i Marino Miličević i Pero Ćubela u parovima, u četvrtfinalu su pobijedili Crnogorsku kombinaciju Miroslav Petković/Gracija Stjepčević.