ILIJA MATIĆ

Stalno smo bili pri dnu, sada se složila dobra ekipa

Četvrtak, 07. listopada 2021. 22:02 Napisao/la  KS

Konkurencija je velika na svakoj poziciji, imamo širinu i vjerujem da će to svakoj curi biti dodatni motiv jer će se trebati izboriti za mjesto u ekipi, kaže trener Drenove

Ilija Matić
Ilija Matić Foto: Kristian Sirotich

Odbojkašice Drenove u nedjelju u Umagu (17 sati) otvaraju novu prvoligašku sezonu.

Prošla sezona neće ostati u lijepom sjećanju nikome u Drenovi, naročito ne treneru Iliji Matiću, koji je klub osnovao i koji je najzaslužniji što je svih ovih godina klub i opstao.

Za razliku od prošle Drenova ove sezone neće muku mučiti s igračkim kadrom, a to je prvi i najvažniji preduvjet za kvalitetan početak sezone.

- Došlo nam je pet odbojkašica iz Rijeke, jedna iz Grobničana, jedna iz Poreča, složila se lijepa ekipa na početku sezone. Treba to sve posložiti, neke cure su se nedavno priključile i nisu s nama prošle kompletne pripreme pa će nam trebati vremena da se uigramo. No, u drugom kolu smo slobodni, pa očekujem da bismo pravi trebali biti već od trećeg kola. Iako, ne vidim razloga zašto ne bismo i u Umagu pokušali ostvariti lijep rezultat. U Drenovi igraju cure rođene od 2001. do 2004. godine, radišne su, na treningu nas je dvadesetak, svaki put možemo odigrati međusobnu utakmicu, započet će Ilija Matić, trener Drenove.

Glavni cilj Drenove je imati mirnu i stabilnu sezonu, bez šokova, stresova i lišenu brige oko borbe za ostanak u prvoligaškom društvu.

- Upravo tako! Zadnje dvije godine smo stalno bili pri dnu i na dnu, ali sada nam je primarni zadatak vratiti se pobjedama i napraviti pomak nabolje. Vjerujem da možemo napraviti veći iskorak, a koliko velik teško mi je reći, jer  ne poznajem druge ekipe. Konkurencija je velika na svakoj poziciji, imamo širinu i vjerujem da će to svakoj curi biti dodatni motiv, jer će se trebati izboriti za mjesto u ekipi. Događat će se da će se onih 12 ili 14 cura koje odaberem za utakmicu morati dobrano izboriti za svoj status. No, to su slatke brige, nastavit će Matić.

Drenova, dakle, nastavlja dalje svojim utabanim putem, primaran je rad s mladima, po tom pitanju uvijek su bili jako dobro posložen klub.

- Rad s mladima uvijek će biti naš primarni zadatak. Evo, sada smo dobili veliki priljev djevojčica od osam i devet godina starosti. Uvjeti na Drenovi baš i nisu idealni, dvorana je malena pa pokušavamo pronaći neki model na kojem bi sve naše djevojčice mogle trenirati. Uvijek mi je žao kada netko dijete želi trenirati, a mi ga ne možemo primiti jer nam je kapacitet dvorane premalen. Radimo u tri grupe s tri trenera, radi se ponedjeljkom, srijedom i petkom, i nekako guramo. Puno je djece, treba to sve nekako izorganizirati, zaključit će Ilija Matić.

loading...