NOVI USTROJ

Odbojkašice Drenove ostale prvoligašice

Petak, 28. svibnja 2021. 17:26 Napisao/la  KS

Drenova je zauzela posljednje mjesto u Prvoj ligi, ali s obzirom da se u prvim B ligama praktički nije niti igralo, nitko ne ulazi, niti ispada iz Prve lige

Odbojkašice Drenove
Odbojkašice Drenove

Odbojkašice Drenove  iduće sezone igrat će u Prvoj ligi, djevojke trenera Ilije Matića ipak ostaju u prvoligaškom društvu.

Najvažnija je to odluka sa sjednice Upravnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza, koji je odlučio da se poništavaju sva natjecanja u ligama nižim od Prve lige, jer je odigrano manje od pedeset posto utakmica, odnosno da se protočnost zadrži samo u dvjema vodećim ligama, Superligi i donekle Prvoj ligi.

Iz Superlige tako ispada Poreč, kao posljednjeplasirana ekipa, te Olimpik, koji je u majstorici poražen od Velog Vrha.

U Superligu, dakle, ulaze Veli Vrh i Karlovac, koji je zauzeo drugo mjesto, prvoplasirana ekipa Prve lige bila je Mladost II, ali temeljem propozicija jedan klub ne može imati dvije ekipe u istom rangu natjecanja.

Drenova je zauzela posljednje mjesto u Prvoj ligi, ali s obzirom da se u prvim B ligama praktički nije niti igralo, iz Prve lige nitko neće ispasti, niti će u Prvu ligu netko ući.

No, to ne znači da u prve B lige (Sjever, Istok, Zapad) nitko neće ući, drugoligaške ekipe zainteresirane za nastup u ovom rangu natjecanja mogu se prijaviti do popune broja 12 u svakoj pojedinoj skupini.

loading...