ŽOK Grobničan u ponedjeljak počinje pripreme, Prva B liga igra se u regionalnom formatu

Subota, 16. kolovoza 2014. 15:51 Napisao  Marko Babić

Reorganizacija je za nas odlična jer su troškovi puno manji, nema više dalekih putovanja, kaže Marko Crnković

Marko Crnković
Marko Crnković Foto: Lario Tus

Odbojkašice Grobničana broje sitno do početka priprema za novu sezonu. Prvo okupljanje zakazano je za ponedjeljak, izabranice Marka Crnkovića prošle su sezone ostale na korak do ulaska u Prvu ligu. Ove sezone ponovo ih očekuje Prva B liga koja će se igrati po novom formatu. Igrat će se tri regionalne lige, a prvoplasiranim ekipama na kvalifikacijskom turniru pridružit će se pretposljednja ekipa Prve lige, dok će posljednjeplasirana ekipa automatski ispasti. Prve dvije ekipe s kvalifikacijskog turnira izborit će plasman u viši rang. Reorganizacija ima prednosti, ali i nedostatke.

- Reorganizacija je za nas odlična jer su troškovi puno manji, nema više dalekih putovanja. Kada se uzme u obzir da su nam dotacije od Općine dodatno srezane onda je jasno da nam to izrazito odgovara. S druge strane mislim da će biti puno teže izboriti plasman ponovo u Prvu ligu, rekao je Marko Crnković, trener odbojkašica Grobničana koje su u startu favoritkinje za plasman na završni turnir.

- U našoj ligi na zapadu igrat će lokalne ekipe iz Istre i Kvarnera. Ekipa je ostala na okupu, nitko nije otišao, nitko nije došao.  Mi bismo u ovom rangu trebali biti favoriti i u vrhu, barem među prve tri i u borbi za kvalifikacije. Još uvijek imamo mladu ekipu, pridodali smo prvom sastavu još četiri igračice iz mlađeg pogona. Pokušavamo polako izgraditi ekipu koja se može vratiti u Prvu ligu, naravno ako pritom bude financijskih mogućnosti, zaključio je Marko Crnković.