Odbojkaški klubovi pred raspadom zbog zabrane treniranja u školskim dvoranama

Ponedjeljak, 05. listopada 2020. 08:52 Napisao/la  K. S.

Svi smo mi za to da zdravlje bude na prvom mjestu, ali neki način treba pronaći, kaže tajnik županijskog odbojkaškog saveza Velimir Liverić

Odbojkaški klubovi pred raspadom zbog zabrane treniranja u školskim dvoranama

Trener odbojkaša Rijeke, Velimir Liverić, ujedno je tajnik Županijskog odbojkaškog saveza, čovjek zadužen za provedbu svih natjecanja.

Odbojka je među sportovima koji su postali najugroženiji zbog epidemioloških mjera uvjetovanih korona-krizom.

Ne, nije tu riječ o tome da korona napada djecu koja treniraju odbojku, već o tome da djeca koja treniraju odbojku nemaju gdje trenirati.

- Jako je ova nemogućnost treniranja u školskim dvoranama naštetila klubovima. Mnogi uopće nemaju niti jedan trening, a imaju podosta djece.   Vežica, Turnić, Rječina... Gradski klubovi su dobili neku pomoć od Grada, ali klubovi u sredinama koje nemaju ništa drugo nego školsku dvoranu u velikim su problemima. Mislim, nije samo odbojka u problemima, tu su i ostali sportovi. Naravno, ne možemo se mješati u ovakve odluke, ali mislim da bi čim prije trebalo pustiti djecu iz klubova da ponovo uđu u dvorane. U odnosu na mnoge druge stvari sport je jako oštećen u ovoj situaciji. Svi smo mi za to da zdravlje bude na prvom mjestu, ali neki način treba pronaći. Jer kada se klub raspadne tko će ga ponovo pokrenuti, s razlogom se pita Velimir Liverić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.