Ilija Matić: Neminovnost je da cure nakon mature odlaze na fakultete

Petak, 13. kolovoza 2021. 20:47 Napisao/la  KS

Imamo rane treninge, a u dvorani Dinko Lukarić je dosta sparno i teško se radi u takvim uvjetima, kaže trener odbojkašica Drenove

Ilija Matić
Ilija Matić

Odbojkašice Drenove u ponedjeljak kreću s pripremama za novu sezonu, Riječanke su prošle sezone zauzele posljednje mjesto u Prvoj ligi, ali budući da se niže lige zbog epidemioloških razloga nisu igrale ostale su u istom rangu natjecanja.

Primarni cilj u novoj sezoni bit će, dakle, osigurati ostanak u ligi.

- Dvije cure su upisale fakultet u Zagrebu i  na njih više ne možemo računati, ali javile su nam se neke cure iz Istre koje dolaze u našu županiju i željele bi nastaviti igrati u Drenovi. U sezonu ulazi jedanaest ekipa, iako to nigdje nije objavljeno od strane Saveza, predmijevam da jedna ekipa ispada. Bit će teško, ovu generaciju smo stvarali tri, četiri godine, ali cure nakon mature odlaze na fakultete što je naša neminovnost. No, gro ekipe ipak ostaje na okupu i pokušat ćemo se pripremiti na najbolji mogući način, kaže Ilija Matić.

Prvenstvo počinje u listopadu, ima dovoljno vremena za pripreme.

- Uvjeti nam baš ne idu u prilog, imamo rane treninge, a u dvorani Dinko Lukarić je dosta sparno i teško se radi u takvim uvjetima. U planu imamo i neke utakmice, ali nećemo ih igrati do sredine rujna, prvo moramo odraditi kondicijski i tehničko-taktički dio. Što se utakmica tiče Rijeci baš nismo konkurentni, a s druge strane ekipe iz Prve B lige niti ne znaju hoće li i kako trenirati pa i nismo u nekoj dobroj situaciji, ali pokušat ćemo uhvatiti neki nastup na nekom turniru, zaključit će Ilija Matić.

loading...