Mladost uvjerljiva protiv Drenove, Riječanke nisu mogle parirati

Srijeda, 27. siječnja 2021. 23:35 Napisao/la  SC

Potonuli smo na našim neforsiranim greškama. Nije bilo loše na bloku i napadu, ali smo puno griješili, naročito na prijemu, kaže Ilija Matić, trener Drenove

Odbojkašice Drenove
Odbojkašice Drenove

Prva liga odbojkašica, 5. kolo

MLADOST II – DRENOVA 3:0 (25:14, 25:16, 25:16)

Dom odbojke Bojan Stranić. Bez gledatelja.

Suci: Balitć, Gojačić.

MLADOST II:  Bakić, Ivačević, Medić, Brčić, Topić, Ištuk, Filipović, Hažor, Smoljan, Budimir, Martić (L).

DRENOVA: Stankovsky, Petrović, Šahinović, Barać, Lukašić, Lukežić, Sabalić, Bušljeta, Voloder, Karbić, Božić (L), Baličevac (L).

Odbojkašice Drenove poražene su od Mladosti II u zaostaloj utakmici 5. kola Prve lige.

Riječanke se u kasnom večernjem terminu odigravanja utakmice baš i nisu najbolje snašle, naročito na prijemu servisa koji je u Domu odbojke bio najveći problem za odbojkašice trenera Ilije Matića.

- Mi smo se u posljednje vrijeme najviše bazirali za utakmicu protiv Zadra ovoga vikenda, malo smo više pritom radili i na kondiciji, nismo radili tehničke stvari, i zbog toga smo imali loš servis i loš prijem. U odbojci bez ta dva elementa teško možeš igrati. Mladost je visoka ekipa, iskoristile su sve naše greške na prijemu, imaju odličan skok servis i nismo mogli najbolje reagirati, kaže Ilija Matić trener Riječanki.

U pojedinim trenucima činilo se da bi Riječanke ipak nešto možda mogle napraviti, drugi set su otvorile vodstvom 7:2, imale su prednost do 11:9, a onda su mladostašice uzvratile serijom 6:0 (15:11) i povratka više nije bilo.

- Potonuli smo na našim neforsiranim greškama. Nije bilo loše na bloku i napadu, ali smo puno griješili, naročito na prijemu. No, kažem, pripremali smo se za Zadar. Sada smo u jednom stresnom razdoblju, u ekipi imamo pet maturantica, razmišljaju o fakultetu, odbojka im je najmanje u glavama. No, nadam se da ćemo se protiv Zadra pokazati u boljem svjetlu, u drugom dijelu prvenstva nemamo loš raspored i sada moramo otrijezniti glave i krenuti razmišljati o utakmicama koje nam dolaze, zaključit će Ilija Matić.

loading...