USMENO OBEĆANJE

HOU će riješiti pitanje Gornje Vežice

Srijeda, 19. rujna 2012. 16:04 Napisao  Marko Babić

Vežičane će jedino zadovoljiti nastup u Prvoj ligi koju su  izborili na terenu

Odbojkaši Gornje Vežice
Odbojkaši Gornje Vežice

Dopis kojega je MOK Gornja Vežica uputila prema Hrvatskoj odbojkaškoj udruzi mogo bi vrlo brzo dati rezultate. Naime, iako u Hrvatskoj odbojkaškoj udruzi nitko nije odgovarao na pozive tako da se službeni komentar cijele situacije nije mogao dobiti, čelnici Udruge kontaktirali su Veljka Grozdanića, predsjednika Gornje Vežice, uz usmeno uvjerenje da će se cijeli slučaj uskoro riješiti.

Shodno tome čelnici Gornje Vežice, koji su dopis o nepravilnostima rada Hrvatske odbojkaške udruge i uskraćivanju prava nastupa u Prvoj ligi uputili i Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, odlučili su pričekati nekoliko dana u provođenju svojih namjera dok Upravni odbor HOU-a ne riješi ovo pitanje. S obzirom da će Vežičane jedino zadovoljiti nastup u Prvoj ligi koju su izborili na terenu, HOU slijedom toga mora izbaciti Split koji je lani svojim plasmanom izgubio pravo nastupa ili na temelju neke druge stavke oduzeti pravo nekom drugom prvoligašu.

Najnoviji slučaj s Gornjom Vežicom zapravo je najbolji primjer kako se u hrvatskoj odbojci ništa nije, niti će se uskoro promijeniti budući da nitko u Upravnom odboru HOU-a ne bi ni trepnuo na očitu sportsku nepravdu da predsjednik Gornje Vežice Veljko Grozdanić nije odlučio reagirati.