HOU ODLUČIO

MOK Gornja Vežica u Prvoj ligi umjesto Varaždina

Petak, 21. rujna 2012. 21:24 Napisao  Marko Babić

Varaždin će ispasti jer prema navodima iz HOU-a nije podmirio sve dugove

Odbojkaši Gornje Vežice
Odbojkaši Gornje Vežice

Muški odbojkaški klub Gornja Vežica iduće sezone igrat će u Prvoj ligi! Upravni odbor Hrvatske odbojkaške udruge donio je odluku da se Gornja Vežica temeljem ostvarenog plasmana promovira u drugu jakosnu skupinu Prve ligu, a pismenu odluku dobio je Veljko Grozdanić, predsjednik riječkog sastava. Odluku je HOU proslijedio Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa kojem se riječki klub obratio u traženju svojih prava.

- Radi se o pismu namjere u kojem je napisana kronologija cijelog slučaja. Uglavnom, u njemu stoji da ćemo igrati Prvu ligu iduće sezone, rekao je Veljko Grozdanić.


Gornja Vežica ostvarila je pravo plasmana u Prvu ligu nakon što je osvojila prvo mjesto u Drugoj ligi zapad, te se jedina od prvaka regionalnih liga prijavila za kvalifikacijski turnir. Ipak, Hrvatska odbojkaška udruga zanemarila je taj uspjeh, te je ostavila u ligi Split koji je trebao ispasti, a kao objašnjenje ponuđeno je da Vežičani nisu na vrijeme dostavili potvrdu da žele igrati Prvu ligu.

U trenutnom scenariju Gornja Vežica će zauzeti mjesto Varaždina koji navodno prema navodima iz HOU-a nije podmirio sve dugove. Pitanje je jedino kako će Varaždinci reagirati na tu odluku i izbacivanje u niži rang,