ZATVORENE DVORANE

Pavačić: Sigurno ćemo raditi na otvorenom

Četvrtak, 28. siječnja 2021. 19:39 Napisao/la  KS

Mi ćemo objediniti planinarsko društvo i društvo sportske rekreacije. Ali, moram reći da djeca to jako vole. Doduše, radit ćemo nešto i odbojke, kaže Alen Pavačić, trener Petice i Crikvenice

Alen Pavačić
Alen Pavačić Foto: Facebook

Ublažavanje epidemioloških mjera nije baš najbolje prihvaćeno u javnosti, zaista je teško neke apsurde ne primjetiti.

Jasno je iz kojeg je razloga omogućeno bavljenje onim sportovima koji su na otvorenom, ali nikome nije jasno zašto je djeci onemogućeno bavljenje dvoranskim sportovima budući da je u isto vrijeme za sve osnovnoškolce ukinuta online nastava, odnosno u školske će se klupe sada vratiti i djeca od 5. do 8. razreda.

- Držali smo se epidemioloških mjera, nismo koristili svlačionice, treneri su nosili masku ako su smatrali da je potrebno nositi masku, pazili smo na razmak koliko smo mogli, ali su djeca čitavo vrijeme trenirala. I u dvorani nemamo niti jedan zabilježen slučaj zaraze. Barem mi u Petici i u Crikvenici. I zato je ovo ublažavanje mjera apsurdno, nema apsolutno nikakvog razloga da se djeca ne vrate u dvoranu, započet će Alen Pavačić, trener u Odbojkaškom klubu Petica, koji radi samo školu odbojke i s mlađim uzrasnim kategorijama, te trener u Odbojkaškom klubu Crikvenica.

Pavačić ima egzaktne brojeve kako je pandemija i zabrana bavljenja sportom utjecala na odbojku.

- Prošle godine smo u igraonicu i školu odbojke u Petici upisali oko tridesetero djece. U ovoj godini, a odnosi se to od 1. rujna prošle godine, smo u školu odbojke i igraonicu upisali petero djece. Eto, tako će se odraziti. To je ogroman pad. Dosadašnja praksa je pokazala da djeca koja ranije krenu s odbojkom, u kasnijoj fazi ostaju u tom sportu. Nedostajat će jedna čitava generacija. U Crikvenici je situacija još i gora, jer smo tamo imali puno više mlađe djece od prvog do četvrtog razreda.

Od 1. veljače svim je klubovima dopušteno raditi na otvorenom.

- Ako nam vrijeme dopusti sigurno ćemo raditi na otvorenom. Svaki tjedan izlet jedan. Brdo Rebar, od Kampusa do trim staze, Veli Vrh, mi smo to radili i prije dok je bilo dozvoljeno treniranje na otvorenom, skupili bi djecu vikendom i napravili neki izlet. Sada ćemo to opet raditi, Mi ćemo objediniti i planinarsko društvo i društvo sportske rekreacije. Ali, moram reći da djeca to jako vole. Doduše, radit ćemo nešto i odbojke, uništit ćemo nekoliko lopti, ali ćemo raditi. Rastegnut ćemo mrežu na Omladinskom igralištu i igrati odbojku, zaključit će Alen Pavačić.

loading...