Zoran Bogolin, trener Opatije: Zbog sudaca mi dođe da uzmem pauzu i odmorim se od nogometa

Utorak, 29. svibnja 2012. 08:58 Napisao  Marko Babić

S obzirom da smo bili drugi na polusezoni, a sada smo četvrti na kraju ne možemo baš biti u  potpunosti zadovoljni. Malo smo sami krivi, malo sudački kriteriji, kaže Bogolin

Zoran Bogolin
Zoran Bogolin Foto: Damir Zamaklar

 

 

 

Trećeligaška kolona došla je do kraja, utakmice 34. kola donijele su posljednje odgovore. Naslov prvaka otišao je u Zelinu zbog boljeg međusobnog omjera protiv Vrapča nakon što su obje momčadi osvojile 69 bodova. Vinodol je ostao na posljednjem mjestu i mora u dodatne kvalifikacije s prvacima županijskih liga. Između ovoga smjestili su se svi ostali, nogometaši Opatije osvojili su četvrto mjesto i tako ponijeli titulu najbolje ekipe iz Primorsko-goranske župnije sa 15 pobjeda, devet remija i deset poraza.

- S obzirom da smo bili drugi na polusezoni, a sada smo četvrti ne možemo baš biti u  potpunosti zadovoljni. Malo smo sami krivi, malo sudački kriteriji, ustvrdio je Zoran Bogolin, trener Opatije.

 

{jb_blackbox-right}Loši uvjeti za treniranje
- Teško je motivirati igrače kada znaš da ne možeš igrati Drugu ligu. Uvjeti su katastrofalni. Kada kiša padne ne može se koristiti teren. Treba napraviti pomoćni teren, da dobijemo barem polovicu igrališta da se ne troši glavni travnjak. Jer kada se izrauzba igralište, onda bude puno rupa, ne može se uspostaviti igra od noge do noge, kaže Zoran Bogolin.

{/jb_blackbox-right}

 - Malo smo se previše opustili i to nas je koštalo gubitka ta dva mjesta. Nema tu velike razlike između nas i momčadi na vrhu i ovih nekoliko momčadi iza nas. Detalji su odlučili. Imamo malo iskusniju momčad, stariji igrači donesu sigurnost u na duže staze. Ne mogu  podleći pritisku, dodao je Bogolin.

Iduće sezone mijenja se koncept Treće lige u kojoj će igrati opet klubovi iz riječkog prstena i istarske ekipe.

- Kvaliteta je bila veća u ovom konceptu. Zagrebački klubovi žele igrati, žele se  nadigravati, dopadljivi su nogometno i imaju veliki bazen igrača, a iz kvantitete izađe kvaliteta. Ovako smo smanjili troškove, i putovanja i troškove sudaca. Mogli smo ostati i  na ovom modelu. Ako je trebalo smanjiti troškove sudaca neka nam na gostovanju u Zagrebu  sudi sudac iz Zagreba. Što se tiče putovanja danas nam je praktički isto otići u Poreč ili  Zagreb na gostovanje. Nemam pojma što očekivati, slegnuli su se dojmovi, nastavit ćemo  trenirati s mlađim igračima, pa će se stariji kasnije priključiti, kazao je trener Opatije.

Ipak, Bogolin u svemu vidi jednu veliku prednost.   

- Bit će to zanimljiva liga, bit će više gledatelja to je sigurno. Recimo, jedan Halubjan će u Opatiji doći pogledati sigurno više ljudi nego gostovanje Stupnika. Dubrava i Stupnik nisu zanimljivi domaćoj publici. Izgubit će se na kvaliteti, ali će se dobiti na posjećenosti, ustvrdio je trener Opatije.

Na kraju svega nije se mogla preskočiti priča o suđenju, Zoran Bogolin je u posljednjoj utakmici na gostovanju kod Buja dosta rano zaradio isključenje. Trener Opatije objasnio je o čemu se zapravo radilo.

- Ja sam, kao i uvijek, glavni krivac. U 25.  minuti nogometaš Buja krene u klizeći start s dvije noge i skoro slomije nogu našem igraču. Dobije samo žuti, ja protestiram, dođe pomoćni sudac i govori mi da sjednem. Ja mu objasnim da stojim u dopuštenom prostoru. To je nevjerojatno, cirkus nad cirkusima, da je normalan sudački kriterij Buje bi nakon pola sata imalo dva igrača manje i mogao bi se igrati normalan nogomet, kaže trener Opatije.

- Teško je igrati protiv ekipa koje ne žele igrati i ne mogu dvije minute zadržati  loptu. Buje nam je zabilo pogodak iz jednog udarca. Dobro su se taktički posložili, nije bilo prostora za neku igru. Ali, onda očekujem od suca da štiti momčad koja želi igrati. Koji put mi zbog sudaca dođe da jednostavno uzmem pauzu, da se maknem iz nogometa  na neko vrijeme, zaključio je Zoran Bogolin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Rudar 9 20
2 Opatija 11 17
3 Grobničan 10 17
4 Krk -1 13
5 Crikvenica -1 10
6 Vinodol -1 10
7 Pazinka-Pazin -3 10
8 Novigrad -6 10
9 Uljanik -3 7
10 Jadran-Poreč -4 7
11 Nehaj -4 7
12 Rovinj -7 5