ROBERT PERČIĆ Ne bi bilo korektno prema igračima i stručnom stožeru da odustanemo

Utorak, 29. listopada 2019. 09:16 Napisao  I. V.

Budući da stadion Kantrida nema drugoligašku licenciju, NK Opatija i Grad Rijeka trebali bi početkom iduće kalendarske godine pokrenuti postupak licenciranja

Robert Perčić
Robert Perčić

 

Nogometaši Opatije u srijedu (17.30) na Kantridi igraju najatraktvniju utakmicu sezone, u osmini finala Kupa igraju protiv Dinama.

Utakmica protiv sudionika Lige prvaka nagrada je igračima od kojih se očekuje da potvrde kvalitetu u trećoj ligi, Opatija ove sezone ne krije drugoligaške ambicije.

Prije dvije sezone Opatija je osvojila drugo mjesto u drugačijem sazivu treće lige, stekla je pravo igrati drugu ligu, ali je odustala:

- Ako budemo imali priliku, stav uprave je da ćemo iduće sezone igrati drugu ligu. Ove godine imamo dobre najave što se tiče sponzorstva, moći ćemo popuniti rupu u proračunu ako ostvarimo plasman u drugu ligu. Naravno da bi u tom slučaju problem bilo igralište, morali bismo se vratiti na Kantridu, gdje smo prošle sezone igrali treću ligu. Dobro smo odradili tu sezonu, tako da ne vidim razloga zbog kojega isto tako ne bismo mogli igrati u drugoj ligi. Ako ostvare plasman, momčad i struka zaslužuju da idemo u drugu ligu. Ne bi bio korektno prema igračima i stručnom stožeru da opet odustanemo. Mislim da je klub danas na boljim temeljima nego što je bio prije dvije godine, kaže predsjednik Robert Perčić.

Budući da stadion Kantrida nema drugoligašku licenciju, NK Opatija i Grad Rijeka trebali bi početkom iduće kalendarske godine pokrenuti postupak licenciranja kultnog stadiona.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Rudar 7 25
2 Opatija 16 24
3 Grobničan 17 23
4 Krk 2 20
5 Jadran-Poreč 0 17
6 Crikvenica 0 17
7 Vinodol -4 14
8 Novigrad -8 12
9 Nehaj -9 11
10 Uljanik -4 10
11 Pazinka-Pazin -6 10
12 Rovinj -11 10