Ahmet Kečalović, trener Vinodola: Protiv Crikvenice na Bahalinu igramo utakmicu sezone

Srijeda, 16. svibnja 2012. 14:02 Napisao  Luka Variola

Moramo se vaditi protiv Crikvenice, ali ja sam optimist. Evo dečkima travnjak pa nek' na njemu pokažu da li zaslužuju Treću ligu, objašnjava strateg Vinodola

Ahmet Kečalović
Ahmet Kečalović Foto: Sandro Donda

Trećeligaška sezona pomalo se približava svojem "krešendu". Preostala su još samo dva kola, a najzanimljivija situacija je na dnu ljestvice gdje se tri ekipe bore za izbjegavanje posljednjeg mjesta koje donosi dodatne kvalifikacije za ostanak u trećeligaškim vodama.

Dvije od te tri momčadi su sudjedski rivali Vinodol i Crikvenica, koji će snage odmjeriti u subotu u ogledu koji će umnogome odlučiti sudbinu dviju ekipa. Ogledi starih rivala i inače su puni naboja, ovoga će puta to biti još i izraženije. Domaćin Vinodol drži "fenjer", Kirci su pak dvije pozicije bolje plasirani sa samo jednim bodom prednosti.

- Situacija nije dobra, ali još uvijek sami "krojimo svoju sudbinu". Sada nas očekuje utakmica sezona. Pobjeda nas ponovo vraća u život i sve ćemo napraviti da odnesemo tri boda na našem Bahalinu i tako pobjegnemo s posljednjeg mjesta. Ovo je definitivno utakmica sezone. Svi su zdravi i ja se nadam da ćemo u najjačem sastavu istrčati protiv velikih rivala. Dečkima je ovo prilika da na terenu pokažu da su bolja momčad, objašnjava Ahmet Kečalović, trener Vinodola.

Novljanima u subotu igra samo pobjeda. Crikvenica ima bolji raspored budući da u posljednjem kolu kod kuće dočekuje Stpnik, dok nogometaši Vinodola putuju u Vrbovec. Prije samo pet, šest kola izgledalo je kao da Crikvenica nikako ne može pobjeći sa začelja. No, niz neporaženosti u posljednje četiri utakmice lansirao ih je preko Vinodola, koji je u posljednjim kolima zaredao s nekoliko loših prezentacija.

- Sami smo si krivi što smo se doveli u ovakvu situaciju. Nakon krađe protiv Zeline, sljedeću utakmicu u Bujama samo izgubili iako smo nakon prvoga dijela trebali voditi barem, dva, tri gola razlike. Sada se moramo vaditi. I to protiv vrlo dobre Crikvenice koja je u zadnjim utakmicama pokazala kako pozicija iz jesenskoga dijela nije realna. To je odlično posložena momčad i morat ćemo dati sto posto naših mogućnosti ako mislimo do pobjede. No, ja sam optimist. Evo dečkima travnjak pa nek' na njemu pokažu da li zaslužuju Treću ligu, zaključit će strateg Vinodola.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Rudar 7 25
2 Opatija 16 24
3 Grobničan 17 23
4 Krk 2 20
5 Jadran-Poreč 0 17
6 Crikvenica 0 17
7 Vinodol -4 14
8 Novigrad -8 12
9 Nehaj -9 11
10 Uljanik -4 10
11 Pazinka-Pazin -6 10
12 Rovinj -11 10