Marijan Tomić, kapetan Vinodola: Teško da će Rovinj i Crikvenica kiksati u posljednjem kolu

Srijeda, 23. svibnja 2012. 11:00 Napisao  Luka Variola

Po meni je sve gotovo. Mislim da niti Crikvenica niti Rovinj neće dopustiti domaće kikseve. Ako uopće dođe do kvalifikacija smatram da smo mi favoriti u njima, objašnjava Tomić

Marijan Tomić
Marijan Tomić Foto: Lario Tus

Zapadna trećeligaška karavana stigla je do svoje posljednje stanice. U subotu se igra 34. kolo uoči kojega je jedina dilema tko će nakon posljednjih 90 minuta zauzeti zadnju 18. poziciju koja vodi u dodatne kvalifikacije s prvacima županijskih liga. Uoči zadnjeg ispita sezone u najtežoj su situaciji nogometaši Vinodola koji s 32 boda drže "fenjer", Rovinj ima isti broj bodova i bolju gol razliku, dok Crikvenica ima bod više. Novljanima na ruku ne ide ni činjenica da u zadnjem kolu gostuju (Vrbovec), dok "kanarinci" i Kirci kod kuće dočekuju Grobničan, odnosno Stupnik.

- Po meni je sve gotovo. Mislim da niti Crikvenica niti Rovinj neće dopustiti domaće kikseve, tako da nama i eventualna pobjeda u Vrbovcu ništa ne znači. Mi ćemo normalno ići na pobjedu, ali teško da će nam ona išta donijeti. Ipak, nadamo se poštenoj borbi Grobničana i Stupnika i možda ipak izbjegnemo to posljednje mjesto. Sportski se nadati i tako ćemo se ponašati do zadnje minute, smatra kapetan Novljana Marijan Tomić.

U slučaju da ipak ne izbjegnu to posljednje mjesto, nogometašima Vinodola ostaje repasaž i mogućnost da kroz dodatne kvalifikacije ipak osiguraju ostanak u trećeligaškim vodama. Među županijskim prvacima, navodno, nema previše zainteresiranih za natjecateljski, i puno važnije financijski iskorak, tako da možda do dodatnih kvalifkacija niti ne dođe.

- Ostaje nam taj kvalifikacijski susret. Ako uopće dođe do njega jer sam čuo da nitko od tih klubova nema baš ni volje ni financijskih uvjeta za ulazak u Treću ligu. No, ako dođe do tih kvalifikacija smatram da smo mi favoriti u njima i da ćemo kroz njih moći zadržati ostanak u trećeligaškim vodama, zaključit će Tomić, koji je s osam postignutih golova drugi strijelac Novljana.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Rudar 9 20
2 Opatija 11 17
3 Grobničan 10 17
4 Krk -1 13
5 Crikvenica -1 10
6 Vinodol -1 10
7 Pazinka-Pazin -3 10
8 Novigrad -6 10
9 Uljanik -3 7
10 Jadran-Poreč -4 7
11 Nehaj -4 7
12 Rovinj -7 5