GRAD OPATIJA NIŠTA NIJE ULOŽIO

NK Opatija plaća postupak licenciranja stadiona Kantride

Srijeda, 15. siječnja 2020. 18:02 Napisao  I. V.

Nešto se mora platiti, kaže gradonačenik  Vojko Obersnel

NK Opatija plaća postupak licenciranja stadiona Kantride

Nogometni klub Opatija priprema se za nastup u drugoj ligi, što znači da bi uskoro trebao biti pokrenut postupak licenciranja stadiona Kantrida.

Poznato je da Opatija ne može igrati drugu ligu na svom terenu, kao što je poznato da stadion Kantrida nije licenciran za višu od treće lige otkada je HNK Rijeka preselio na Rujevicu.

Opatija je prošle sezone igrala treću ligu na Kantridi, igrači Opatije dobro se osjećaju na stadionu gdje su ove sezone igrali kup-utakmicu protiv Dinama, pa neće imati problem s prilagodbom ako se plasiraju u drugu ligu.

Nije problem ni postupak licenciranja, treba riješiti još samo jedan problem:

- Na stadionu Kantrida će se svakako pokrenuti postupak licenciranja za drugu ligu. Prije toga s čelnicima NK-a Opatija moramo dogovoriti kako će se podmiriti troškovi licenciranja i održavanja  stadiona. Grad Rijeka potpisao je s Gradom Opatija ugovor o povremenom korištenju sportskih objekata, ali ovdje je riječ o trajnom korištenju terena za natjecanje u drugoj ligi. Takvu uslugu ne možemo pružiti bez ikakve naknade. Meni je svejedno hoće li troškove platiti NK Opatija ili Grad Opatija, ali nešto se mora platiti. Mislim da moraju platiti barem minimalne troškove održavanja stadiona, kaže gradonačenik Grada Rijeke Vojko Obersnel.

Postupak licenciranja stoji nešto više od 20.000 kuna, NK Opatija je već platio uslugu agenciji koja priprema dokumente za licenciranje, fiksni troškovi organizacije jedne utakmica druge lige iznose više od 10.000 kuna, troškove održavanja stadiona Kantrida tek treba dogovoriti...

U svemu tome Grad Opatija za sada nije iskazao namjeru uložiti ni kune!

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Opatija 21 34
2 Grobničan 21 30
3 Rudar 7 29
4 Crikvenica 7 27
5 Jadran-Poreč -1 24
6 Krk -3 24
7 Pazinka-Pazin -6 17
8 Vinodol -9 17
9 Rovinj -9 17
10 Novigrad -10 16
11 Uljanik -7 15
12 Nehaj -11 15