MARIO SINTIĆ

Ako dobiješ čak devet golova, nešto očito ne valja!

Utorak, 09. studenog 2021. 10:27 Napisao  I. V.

Predsjednik sam više od sedam godina, nisam se toliko umorio koliko me brinu financijski problemi, kaže čelnik Pomorca 1921

Mario Sintić
Mario Sintić

Vladimir Jerić više nije trener Pomorca 1921, dugogodišnji trener otišao je nakon šokantnog poraza (0:9) u Mavrincima.

- Dvije utakmice do kraja sezone prvu momčad vodit će Karlo Đivoje, daljnji plan još ne znamo. U klubu od ljeta radi Davor Dželalija s kojim još nismo razgovarali. Razlog smjene je teški poraz u Mavrincima, s Jerićem sam surađivao pet godina, uvijek smo imali jako dobar odnos. Nadam se da će ostati u klubu, mi bismo htjeli da ostane, kaže predsjednik Pomorca 1921 Mario Sintić.

Rezultati nisu dobri, ali nisu ni tako dramatično loši?

- Nisu, ali ako dobiješ čak devet golova, nešto očito ne valja da sada javno ne iznosim detalje.

Ova je sezone posebna po mnogo čemu, stjecajem okolnosti prva momčad nema gdje trenirati što se moralo odraziti na rezultate?

- Nismo ove sezone očekivali puno više s obzirom na igrački kadar i na to da nismo imali uvjeta za rad. Glavnina treninga odrađena je na malom igralištu s umjetnom travu, zbog upada divljih svinja dugo vremena nismo mogli koristiti glavno igralište. Očekivali smo plasman u sredinu ljestvice.

Radovi na pomoćnom igralištu trebali su već biti gotovi?

- Igralište je prvo trebalo biti gotovo sredinom listopada, pa krajem listopada, pa je rok sada produljen do sredine studenog. Ovaj dio sezone je svakako gotov.

Stogodišnjica kluba?

- Ako nam pandemija dozvoli, 17. prosinca trebala bi se održati svečana akademija.

Jedan ste od najdugovječnijih predsjednika u povijesti, jeste li se umorili?

- Predsjednik sam više od sedam godina, nisam se toliko umorio koliko me brinu financijski problemi. Počeli smo od nule, pa smo od druge županijske lige došli su treće lige, a budžet je stalno isti. Tu smo gdje smo, s ovim budžetom teško je učiniti nešto više u ovoj ligi. Pokušat ćemo na zimu besplatno dovesti neke igrače, razgovaramo, ništa konkretno nismo dogovorili. Koliko čujem većina ostalih kluba imaju veće budžete. Nije to ni toliko bitno! Ako ne budemo mogli igrati ovu ligu, vratit ćemo se u ligu niže.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Crikvenica 25 34
2 Jadran-Poreč 20 29
3 Grobničan 26 28
4 Novigrad 7 21
5 Pazinka-Pazin 1 21
6 Uljanik 4 19
7 Krk -2 17
8 Rudar -6 15
9 Buje -7 14
10 Nehaj -5 13
11 Cres -11 13
12 Pomorac 1921 -19 12
13 Naprijed -15 10
14 Vinodol -18 6