TEO IVIĆ

Očekujem da ćemo biti bolje plasirani barem za tri mjesta

Srijeda, 21. rujna 2022. 13:05 Napisao  I. V.

Ove sezone ipak ćemo probati napraviti iskorak u odnosu na prošlu sezonu, kaže trener Cresa

Teo Ivić
Teo Ivić

Nogometaši Cresa u subotu opet dolaze u Žuknicu, gdje su nedavno ispali iz kupa nakon što je Pomorac 1921 bolje izvodio jedanaesterce.

U 5. kolu međusobno igraju momčadi koje su sezonu počele dvama porazima, a onda su ostvarile dva pozitivna rezultata:

- Sve to upućuje na to da bi utakmica trebala biti dobra, kao što je bila dobra utakmica u kupu, koja je završila 3:3, a mogla je završiti drugačije za jednu i drugu stranu prije jedanaesteraca. Nadam se da ćemo nastaviti niz pozitivnih rezultata, da ćemo ostati neporaženi. Gostovali smo samo u Bujama i izgubili, nadamo se drugoj sreći na gostovanjima! Nećemo čekati treću sreću, kaže Teo Ivić, trener Cresa.

Ivić je ovako rezimirao dosadašnji učinak creske momčadi:

- Utakmicu protiv Crikvenice, koju smo dobili 4:3, dosta smo loše odigrali, jedva smo iščupali pobjedu na kraju. U dvjema utakmicama koje smo izgubili na početku sezone (Nehaj 0:1, Buje 0:2) igra je bila bolja od rezultata, obje su utakmice mogle drugačije završiti, ali igra se za golove. Zadnja utakmica protiv Naprijeda (1:0) bila je prava natjecateljska, bez puno šansi, uspjeli smo na kraju zabiti gol, govori Ivić koji je trener Cresa postao prošle zime.

Ivić je nedavno odradio prve ljetne pripreme na Cresu, poznato je koje probleme svi otočni klubovi imaju s igračima koji ne mogu trenirati tijekom turističke sezone:

- I još je k tome ove godine sezona duže trajala! Neka je trajala iako je to za nas bio minus. Povrh svega, prije prvog kola petorica igrača zarazili su se koronom, govorim o igračima koji žive na Cresu, pa nam je to bio dodatni problem u prvim kolima. Igrači su igrali nespremni, a roster nam je mali, što se osjetilo, kazuje Ivić.

Cres svake sezone teži održati stabilnost:

- Ove sezone ipak ćemo probati napraviti iskorak u odnosu na prošlu sezonu, pokušat ćemo biti u gornjem dijelu ljestvice. Nema više Grobničana i Jadran-Poreča, Crikvenica je potpuno promijenila momčad tako da očekujem da ćemo biti bolje plasirani barem za tri mjesta. Jednostavna računica! Imamo takav roster da se ne bojimo, imamo prekvalitetne igrače da bismo strahovali za status. Problem je da nas je premalo, bilo bi bolje da imamo malo veći roster zbog ozljeda, izostanaka, kazni... Tu smo malo tanki! Stari je problem da pola momčadi trenira na Cresu, a pola momčadi u Rijeci, zaključuje Ivić.

Standings provided by SofaScore