DAMIR BATARELO

Nadam se da će općina pogurati projekt pomoćnog igrališta

Utorak, 12. listopada 2021. 08:48 Napisao  I. V.

 Već su trebali početi radovi na novom igralištu, ali se ponovo radi izvedbeni projekt, kaže predsjednik Grobičana

Damir Batarelo
Damir Batarelo

Grobničan se u zadnjem razdoblju vratio starim navikama, nakon dva domaća poraza (Jadran-Poreč 1:4, Buje 1:2) na početku sezone zaredale su pobjede što je najbolja najava subotnjega derbija u Crikvenici.

- Na početku nismo imali sreće, ništa nije ulazilo, rezultati nisu bili na razini koju smo očekivali. Svi smo znali da će sve biti u redu ako budemo pravi, sada je sve ok, pobijedili smo pet utakmicu u nizu. Nadam se da ćemo nastaviti s pozitivnim rezultatima, mislim da će kvaliteta koju imamo na kraju doći do izražaja, kaže predsjednik Damir Batarelo.

Grobničan je ove sezone najavio ambicije za plasman u višu ligu, nova uprava polako stvara uvjete potrebne za iskorak na svim klupskim razinama:

- Počeli smo renovirati unutrašnje prostorije, pri kraju smo radova u svlačionicama, malo kasnimo s postavljanjem reflektora, imamo manjih problema s nabavljačima, nadam se da ćemo to idućih dana riješiti. U dogovoru s Općinom Čavle počeli smo uređivati pomoćni teren na koji treba postaviti umjetnu travu. Malo je zapelo, dinamika poslova ne ovisi o nama nego o Općini Čavle, nadam da ćemo to što prije završiti da bismo dobili na raspolaganje kvalitetan teren. Ne može se više trenirati na šljaci! Prema prvom planu tenderi su trebali biti objavljeni u rujnu, u ovom razdoblju već su trebali početi radovi na novom igralištu, ali se ponovo radi izvedbeni projekt. Uvjeren sam da će načelnica Ivana Cvitan Polić pogurati  projekt, da bude što prije gotov, ovako je teško održavati cijeli pogon, naglašava Batarelo.

Škola nogometa?

- Imamo naznake suradnje sa stranom akademijom, rano je govoriti o detaljima suradnje, mogu samo reći da je iz Španjolske. Njima je zanimljiva ova regija, traže partnera s kojim bi provodili određene programe i uspostavili skautsku službu. Pričekajmo da dođemo u fazu konačnih dogovora pa ćemo detaljnije govoriti o suradnji.

Viša liga iziskuje veće troškove?

- Idemo u dobrom smjeru što se tiče proračuna za prvih dvanaest mjeseci, ni lipe ne dugujemo. Pokušavamo u proračunu osigurati sredstva za dva, tri mjeseca unaprijed što je jako teško napraviti u tvrtkama, a kamoli u klubovima. Za sada je odaziv sponzora jako dobar, sponzori vide da se dobro radi, ne bismo trebali imati financijskih problema.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Jadran-Poreč 20 22
2 Crikvenica 17 22
3 Novigrad 8 17
4 Grobničan 9 15
5 Krk 2 13
6 Rudar 2 12
7 Buje 1 10
8 Pomorac 1921 -8 10
9 Uljanik 0 9
10 Nehaj -5 8
11 Pazinka-Pazin -6 8
12 Cres -11 7
13 Vinodol -12 5
14 Naprijed -17 0