Ratko Kremenović, nogometaš Opatije: Sada igram za gušt, ali uvijek je lijepo zabiti pogodak

Ponedjeljak, 21. svibnja 2012. 12:34 Napisao  Marko Babić

Iskreno rečeno bili smo bolji od Zeline i ovo je bila jedna od najboljih utakmica Opatije. Iza nas je zadovoljavajuća sezona, šteta jedino što nismo više dali u ovom drugom dijelu, rekao je Kremenović

Ratko Kremenović
Ratko Kremenović Foto: Damir Zamaklar

Nogometaši Opatije odigrali su možda i najbolju utakmicu sezone protekle subote, pobjeda 3:1 nad vodećom Zelinom bila je najbolji dar navijačima u posljednjem susretu sezone na domaćem travnjaku. Odlično popodne imao je Ratko Kremenović koji je postigao sva tri pogotka za Opatiju.

- Iskreno rečeno bili smo bolji od Zeline i ovo je bila jedna od najboljih utakmica Opatije. Zasluženo smo pobijedili i po broju šansi smo bili bolji i tako se pobjedom oprostili od domaće publike, ustvrdio je Ratko Kremenović. Opatija je malo pomutila planove Zelini koja je sada na vrhu izjednačena s Vrapčem na 66 bodova.

- Ne vjerujem da će Zelina na kraju ispustiti naslov prvaka, iako je Liga prvaka najbolji dokaz da nema pravila u nogometu, dodao je nogometaš Opatije.

- Na svakoj utakmici imamo po nekoliko zicera, ovaj put smo zabili tri gola iako smo prema broju prilika mogli zabiti još poneki. Rezultat je na kraju bio realan. Idemo sada u Buje pokušati nešto napraviti da budemo na kraju što bliže vrhu. Iza nas je zadovoljavajuća sezona, šteta jedino što nismo više dali u ovom drugom dijelu. Neki igrači su se ozlijedili, niz okolnosti je utjecao na rezultate, dodao je Kremenović koji je protiv Zeline zabio jednu trećinu svojih pogodaka ove sezone. Sada je na brojci od devet golova.

- Nisam ja tu bitan, igramo svi zajedno i bitno je da pobijedimo. Nisam ni ja više mlad pa da sada to doživljavam na neki poseban način, ali uvijek je zadovoljstvo zabiti gol. Ima tu u Opatiji dosta mladih, talentiranih igrača koji imaju mogućnosti igrati i u višem rangu, a da li će u tome uspjeti ovisi o nizu faktora, dodao je Kremenović koji ima 34 godine na leđima i u svojoj karijeri igrao je u Prvoj ligi za Pomorac, Slaven Belupo i Rijeku.

- Sada više igram za gušt. Godine rade svoje, tu sam blizu doma, to je nekako najljepše i najbolje. Opatija mi je blizu, a ni Treća liga nije baš lagana. Imam volje i želje, pa dok bude išlo, a i dobro je za zdravlje biti fizički aktivan, zaključio je Kremenović.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Rudar 9 20
2 Opatija 11 17
3 Grobničan 10 17
4 Krk -1 13
5 Crikvenica -1 10
6 Vinodol -1 10
7 Pazinka-Pazin -3 10
8 Novigrad -6 10
9 Uljanik -3 7
10 Jadran-Poreč -4 7
11 Nehaj -4 7
12 Rovinj -7 5