IGOR BARIČEVIĆ

Svaka utakmica je kvalifikacijska za ulazak u Ligu za prvaka

Nedjelja, 01. ožujka 2020. 14:26 Napisao/la  V. P.

Dobri smo i to ne samo prvih jedanaest, kaže iskusni vratar Crikvenice

Igor Baričević (Crikvenica)
Igor Baričević (Crikvenica)

Nogometaši Crikvenice proljetni su nastavak trećeligaškog prvenstva otvorili pobjedom u gostima kod senjskog Nehaja.

Izuzev trenera Crikvenice Nehajeva Svasta, koji je ranije bio trener Nehaja, iz Senja je u Crikvenicu preselio i vratar Igor Baričević.

- Nikad neću zaboraviti godine provedene u Nehaju. U subotu sam branio u poznatom okruženju, ali na drugoj strani, u drugom dresu. No, bili su prijatelji uz mene koje poznajem dugo, koji su ostali moji prijatelji i kada sam otišao iz Nehaja i s kojima normalno funkcioniram. Problem mi je jedino predstavljalo što sam bio bolestan i branio sam s temperaturom, ali izdržao sam i odradili smo utakmicu na najbolji način. Svi smo zadovoljni zbog tri važna boda, rekao je vratar Crikvenice Igor Baričević.

Crikvenica je skočila na četvrto mjesto,  odškrinula je vrata plasmana u Ligu za prvaka.

- To je naš cilj i nadamo se da ćemo ga uspjeti ostvariti. Svaka sljedeća utakmica je kvalifikacijska. Bilo bi lijepo da protiv Novigrada potvrdimo ova tri boda iz Senja. Protiv Nehaja smo pokazali da smo ozbiljni, jer oni su tijekom priprema najavljivali visoke ambicije na proljeće, a mi smo ih odmah na početku presjekli, stajali smo odlično i bilo je samo pitanje minute kada ćemo zabiti i drugi gol, dodao je Baričević.

Iskusni vratar smatra da je njegova momčad bolja nego jesenas.

- Dobri smo i to ne samo prvih 11, već imamo 15 igrača koji u svakom trenutku mogu zamijeniti nekog iz početne jedanaestorke, a da se ta zamjena uopće ne vidi. Dobro smo popunjeni, tako da nećemo imati problema s izostancima. Problem se uvijek može dogoditi, ako izgubiš utakmicu odmah si u problemu, ali nadam se da ćemo svakoj utakmici pristupati kao u Senju. Rješavali smo sve zadatke koje je trener stavio pred nas onako kako je trebalo, prilagodili smo se vremenskim uvjetima, uvjetima na terenu i ako tako nastavimo nastavit ćemo i pozitivan niz, a to je za mene osvajanje boda ili tri, zaključio je Igor Baričević.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Opatija 21 34
2 Grobničan 21 30
3 Rudar 7 29
4 Crikvenica 7 27
5 Jadran-Poreč -1 24
6 Krk -3 24
7 Pazinka-Pazin -6 17
8 Vinodol -9 17
9 Rovinj -9 17
10 Novigrad -10 16
11 Uljanik -7 15
12 Nehaj -11 15