Ivica Datković, trener Novalje: Ciljeve kluba definirat ćemo tek nakon plenuma klubova

Nedjelja, 24. lipnja 2012. 11:25 Napisao  Luka Variola

Saznali smo koga se želi u višem rangu, koga će se gurati i tako jednostavno nemaš šanse. Znali smo da ispasti ne možemo i da ćemo se krpati negdje oko sredine ljestvice, smatra Datković

Ivica Datković
Ivica Datković Foto: Lario Tus

Nogometaši Novalje brzo su zaboravili blijedi proljetni dio tijekom kojega su kompromitirali izglede za dohvat višeg ranga. Na početku sezone cilj je bio ulazak u drugoligaško društvo, no slabe prezentacije u nastavku prvenstva Novalju su stajale ambicija.

- Istina je, htijeli smo viši rang. U prvome dijelu prvenstva smo bili jako dobri, ali smo u proljetnom dijelu prvenstva pali. Saznali smo koga se želi u višem rangu, koga će se gurati i tako jednostavno nemaš šanse. Znali smo da ispasti ne možemo i da ćemo se krpati negdje oko sredine ljestvice, objašnjava trener Novalje Ivica Datković.

Igrački kadar Novljana zasad nije doživio znatne promjene. No, ne znači da će tako i ostati...

- Zasad nema ništa. Ni odlazaka ni dolazaka. Sad, šta će još biti, vidjet ćemo. Dosta igrača još uvijek traži priliku za neki angažman, pa kalkuliraju. Svi igrači uvijek misle da mogu bolje. Praktički čekaju posljednji trenutak. Svi oni mogu otići jer imaju takve ugovore. Novalja nikad nikome nije priječila da ode ako nađe nešto bolje, smatra trener Novalje.

Treća liga u sljedeću sezonu ulazi u reorganiziranom izdanju bez klubova sa zagrebačkog područja. Što to donosi trećeligaškom natjecanju?


- Mislim da će liga bez klubova sa zagrebačkog područja biti dosta slabija. Ako gledamo da su u ligi recimo bili jedna Segesta, Zelina, Vrapče... Svi su ti klubovi bili su u vrhu i bio je poseban naboj igrati s tim klubovima. Uz Grobničan i Jadran iz Poreča mislim da smo jedan od favorita izmjenjene lige. Ali opet ne mora značiti da će to biti tako, nastavlja Datković.

U reorganiziranom zapadnom trećeligaškom društvu Novalja bi po kvaliteti i prošlogodišnjim ambicijama trebala biti jedan od favorita. Želi li Novalja i dalje viši rang?

- Nismo još definirali ciljeve kluba u sljedećoj sezoni. Nije još održan plenum klubova, tako da ni ne znamo još kako će sve to funkcionirati i koliko će klubova biti. Nakon tog plenuma znat će se više i po tome ćemo se moći orijentirati i postaviti neke naše ciljeve. Da li ćemo se zadovoljiti sa sredinom ljestvice ili ćemo napasti vrh, zaključit će Datković.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Rudar 8 17
2 Opatija 11 16
3 Grobničan 10 16
4 Krk -2 10
5 Pazinka-Pazin -2 10
6 Vinodol -1 9
7 Crikvenica -2 7
8 Jadran-Poreč -3 7
9 Nehaj -3 7
10 Novigrad -7 7
11 Uljanik -3 6
12 Rovinj -6 5