Damir Milinović: Nehaj je najgori izbor na otvaranju, cilj je ne izgubiti

Petak, 02. ožujka 2012. 12:49 Napisao/la  T. Ć.

Damir Milinović, trener Grobničana, uvjeren je u kvalitetnije proljeće i put prema vrhu ljestvice. Iako, ne veseli ga što premijeru odrađuje u gostima protiv Nehaja (subota, 15.00 sati).

Damir Milinović
Damir Milinović Foto: Sandro Donda

Ne jednom je Damir Milinović, "šef" Grobničana poslao jasnu poruku kako 12. mjesto među zapadnim trećeligašima nije i ne može biti razlog za zadovoljstvo. I zato najavljuje "proljetni popravak" i daleko kvalitetnije partije. Dobra vijest? Momčad ima daleko veći napadački potencijal. Loša vijest? Prva utakmica nosi gostovanje kod Nehaja, u Senju...

- Uh, to mi je, zapravo, najveći problem. Jer, svi koji prate nogomet znaju da se ispod Nehaj kule, bez obzira kakav domaćin bio, nikad nije lagano dolazilo do bodova. Domaćin je tradicionalno agresivan, motiviran, žestok pred svojim navijačima. Tu moramo pronaći adekvatan odgovor. Iskreno, sve osim poraza je za nas dobar rezultat. Jer ovo je, ponavljam, iznimno teška utakmica na otvaranju. - priznaje Milinović.

Ono što je Grobničan mučilo cijele jeseni, sterilnost u napadu, sada bi trebalo postati prošlost.

- Istina, pojačali smo se ove zime, stigli su Pilčić iz Rijeke, Ugrina iz Intera, Tomić s Krka i Hasanbegović iz juniora Rijeke, Bijelić je opet kod nas na posudbi... U pripremama smo odradili odličan posao i vidjeli smo da možemo, protiv svih. Napadački smo potentniji i to nam je "forte" za proljeće.

Ambicije?

- Teško je sada pričati o ambicijama, ako znamo da smo lani bili drugi, pa nismo krenuli u rang više... Stvar je jednostavna, rekao sam momcima neka igraju, neka uživaju i budu pravi na travnjaku. Ostalo će doći samo po sebi. Osobno, naravno da me ova pozicija nikako ne zadovoljava, želimo i moramo biti bolji, moramo krenuti prema vrhu.

Ali, prvo Nehaj...

- E, da... Najgori, najgori mogući izbor za početak. Samo da to "preživimo", a onda krećemo u zalet. - najavio je Milinović.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Rudar 8 17
2 Opatija 11 16
3 Grobničan 10 16
4 Krk -2 10
5 Pazinka-Pazin -2 10
6 Vinodol -1 9
7 Crikvenica -2 7
8 Jadran-Poreč -3 7
9 Nehaj -3 7
10 Novigrad -7 7
11 Uljanik -3 6
12 Rovinj -6 5