Crikveničani nemaju alternativu, Jadran mora pasti

Petak, 02. ožujka 2012. 12:17 Napisao/la  T. Ć.

Iako ne može računati na standardnog golmana Šegotu i napadača Perišića, trener Crikvenice Dalibor Starčević najavljuje pobjedu na otvaranju proljetne polusezone.

Iskustvom do pobjede - Naum Batkoski
Iskustvom do pobjede - Naum Batkoski Foto: Lario Tus

Jesen su nogometaši Crikvenice okončali duboko na dnu. Samo osam bodova, posljednje mjesto i hrpa sumnji. Ali, proljeće nosi novi motiv, pregrupirala se Crikvenica, trener Dalibor Starčević je "rudarski zapeo" i uvjeren je kako će takav pristup dati rezultate. Prvi, pravi test očekuje Crikvenicu već u subotu (15.00), u goste im dolazi porečki Jadran.

- Imamo manjih problema što se tiče momčadi, standardni golman Šegota nam je ozlijeđen, napadač Perišić također. Ali, nema mjesta sumnjama, niti alibi razmišljanju. Zanima nas samo i isključivo pobjeda. Ne samo protiv Jadrana, nego i u svakoj sljedećoj utakmici. - rezolutan je Starčević.

Momčad je dosta izmijenjena u odnosu na jesen. Ali, pritisak ostaje. Pritisak "mora se", jer Crikveničani alternativu, jednostavno, nemaju. Ako se žele iščupati s dna, moraju odmah krenuti žestoko.

- Ja sam na pritisak naučen, kroz cijelu karijeru. Da, može se pojaviti lagani "grč", ali samo u otvaranju utakmice. Kad krene, vjerujem da ćemo biti pravi. Imamo dosta iskusnih igrača, koji mogu "potegnuti". Uvježbali smo nekoliko varijanti, želim da Crikvenica bude kompaktna, moćna momčad, koja će presingom lomiti protivnike. I to u seriji.

Jadran?

- Iskusna, dobra, kvalitetna momčad. Imaju pet igrača koji su igrali prvu ligu, to će dovoljno reći. A i trener Željko Rukavina ih je sjajno posložio, usput, nemaju rezultatski imperativ poput nas. No, sve to nas ne zanima. Samo i isključivo pobjeda! - zaključio je Starčević.

3. HNL - Zapad

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Rudar 8 17
2 Opatija 11 16
3 Grobničan 10 16
4 Krk -2 10
5 Pazinka-Pazin -2 10
6 Vinodol -1 9
7 Crikvenica -2 7
8 Jadran-Poreč -3 7
9 Nehaj -3 7
10 Novigrad -7 7
11 Uljanik -3 6
12 Rovinj -6 5