VLADIMIR JERIĆ

Teško je roditeljima objasniti da djeca treniraju na pijesku

Subota, 05. listopada 2019. 13:08 Napisao  I. V.

Mislim da je Pomorcu mjesto barem u jednom rangu više, kaže Jerić

Vladimir Jerić, trener Pomorca 1921
Vladimir Jerić, trener Pomorca 1921

Pomorac 1921 nalazi se na vrhu ljestvice Prve ŽNL zajedno s Omladincem, renovirana momčad trenera Vladimira Jerića sezonu je počela obećavajuće.

Jerić je čovjek kontinuiteta u Žuknici, kao pomoćnik Dragana Štulića bio je akter prvih utakmica novog kluba u Drugoj ŽNL, samostalno vodi Pomorac 1921 drugu sezonu u Prvoj ŽNL.

Uoči ove sezone došla su dva provjerena igrača, Burić i Devčić iz Kraljevice...

- Došli su još Čubelić iz Turbine, Mujkanovć koji je bio junior Halubjana pokazao se kao pojačanje, koristimo i jednog kadeta, igra mladi Frigan koji je došao Rijeke. Imamo širinu, govori Jerić.

Prošle sezone u ligu više otišla su tri kluba (OŠK, Kraljevica, Lokomotiva), iz više lige došao je Halubjan koji je loše počeo, Pomorac 1921 nametnuo se kao jedan od glavnih kandidata za plasman u četvrtu ligu:

- Sigurno da bismo mi to željeli, ali želje su jedno, a mogućnosti drugo. Radimo sve da budemo u vrhu i da se pokušamo plasirati u četvrtu ligu, mislim da je Pomorcu mjesto barem u jednom rangu više. To nam je važno najviše zbog djece, koje imamo jako puno. Ne bi bilo dobro da nam najmlađi ne mogu igrati međužupanijsku ligu zato jer seniori ne igraju istu ligu. Ta se liga pokazala jako dobrom za djecu. Pri vrhu smo, imamo dobru momčad, dobra je atmosfera oko kluba, za sada smo na dobrom putu. Neće biti lako, rezultati pokazuju da je liga jako izjednačena... Omladinac pobjedi Dragu 6:0, a onda Draga pobjedi Halubjan 2:1 iako do 85. minute gubi 0:1... Lovran je u zadnjem kolu pobijedio Matulji u gostima 5:2, a prije toga nije imao ni boda... U nedjelju igramo protiv Lovrana, nije lako u ovoj ligi nigdje igrati. Kada smo odigrali 3:3 protiv Omladinca u Vratima, svi se čudili rezultatu iako smo gubili 1:3 do pred kraj utakmice... A onda je Omladinac u nastavku sezone pokazao da je jako dobra momčad, naglašava Jerić.

Kronični problem Pomorca je pomoćni teren koji se već dvadesetak godina u općinskim planovima širi u svim smjerovima i pokriva umjetnom travom, više se nitko ne sjeća koje generacije.

Prva pomisao na Žuknicu je prvoligaška infrastruktura iako škola nogometa desetljećima nema osnovnih uvjeta za rad:

- Kažu da izgradnja pomoćnog igrališta ulazi u općinski proračun za sljedeću godinu, nadamo se da će se pomoćno igralište napokon urediti, jer bi nam to jako puno značilo, posebice za školu nogometa. Rasteretili bismo glavni teren, puno se termina za treninge poklapa. Iako liječnici tvrde da je šljaka čak bolja od umjetne trave za djecu u razvoju, teško je roditeljima objasniti da djeca treniraju na pijesku u današnje vrijeme, zaključuje Jerić.

Raspored 5. kola, nedjelja (16):
GORANIN - DRAGA
KLANA - RAB
LOVRAN - POMORAC 1921
RISNJAK - MATULJI

Poredak: Omladinac i Pomorac 1921 10, Risnjak i Draga 9, Rječina 7...