ROBERT KRZNARIĆ TVRDI

Odustajanje od kvalifikacija za nas je sportska tragedija

Petak, 15. lipnja 2012. 23:06 Napisao  Marko Babić

Koliko je tek klubova u Hrvatskoj koji ne iskoriste pravo ulaska u viši rang, kaže trener NK Kraljevice

Robert Krznarić
Robert Krznarić Foto: Lario Tus

Nogometaši Kraljevice ponijeli su titulu prvaka Prve županijske lige. Devetnaest pobjeda, pet remija i četiri poraza bili su više nego dovoljni da se naslov potvrdi dva kola  prije kraja pobjedom protiv Vrbovskog, a natjecanje u konačnici okonča s osam  bodova prednosti ispred drugoplasiranog Lovrana.

- Sezona je bila dobra, od početka smo držali prvo mjesto i ono nikada nije dolazilo u pitanje. Najveći suparnici su bili Lovran, Lučki radnik i Draga. Lovran se profilirao kao  svojevrsno iznenađenje, na kraju su nam bili glavni suparnik. Zadovoljan sam i kako smo  igrali, u svim utakmicama smo dominirali, ali objektivno smo i imali najkvalitetniji  sastav, rekao je Robert Krznarić, trener Kraljevice.

- Prva županijska liga je bila kvalitetnija proteklih godina. Prije šest godina sam također s Kraljevicom osvojio prvo mjesto i čini mi se da je bila bolja kvaliteta. Doduše, moram  reći da danas treneri puno više pažnje posvećuju taktici. Bolje se radi i bolje se igra,  može se reći da se taktikom i fizičkom pripremom nadoknađuje određeni manjak kvalitete. Vidi  se da se u kontinuitetu radi na treninzima, jer se u kratkom roku ne mogu napraviti čuda, dodao je Krznarić.

Kraljevica se doduše uklopila u hrvatski trend i unatoč prvom mjestu odustala je od kvalifikacija za Treću ligu.

- Takva je situacija u gradu Kraljevici, svi znamo što se događalo oko škvera. Da smo igrali dodatne kvalifikacije ili eventualno Treću ligu imali bismo dodatne troškove jer bi se morali raditi određeni zahvati na igralištu. Infrastruktura nam je tu bila puno veće opterećenje nego igrački kadar, ustvrdio je Krznarić.

- Meni i igračima je jako žao, radili smo cijelu sezonu i onda na kraju nismo nagrađeni. To je sportska tragedija, da se tako izrazim. Da smo izborili plasman u Treću ligu, vjerujem da bismo se snašli. S obzirom na promjene u formatu vjerujem da će pasti kvaliteta u Trećoj ligi, iako će biti zanimljivo zbog lokalnih derbija, ustvrdio je trener Kraljevice prokomentiravši općenito stanje u nogometu.

- Pomorac je najbolji primjer stanja, već godinama je na rubu ulaska u Prvu ligu, a zapravo nema nikakv interes za tako nešto. Mi samo pričao o našim lokalnim ligama, koliko tek klubova u Hrvatskoj, kada izbori plasman u viši rang, ne iskoristi to pravo. Znam da je teško nešto govoriti jer je Kraljevica ove godine bila prva, ali očito će se nešto morati napraviti. Recimo da ona momčad koja izbori plasman u viši rang, a odbije igrati, mora ispasti u niži rang. Što bi bilo da je neka druga momčad iz Prve županijske imala ambicije igrati kvaliikacije za Treću ligu, a nisu mogli jer smo mi bili prvaci?, ustvrdio je Krznarić koji očekuje zanimljive oglede i u županijskom rangu iduće sezone.

- Volio bi da ostanemo na okupu, ne znam kakva će biti Prva županijska iduće sezone, ali vjerujem da će dobiti na kvaliteti budući da će nam se pridružiti Klana, Goranin i Borac, a možda i Orijent s obzirom na događanja u klubu i cijelu priču oko stečaja. Vjerujem da ćemo ponovo biti u vrhu, zaključio je Robert Krznarić.

20120423002233-4dfecb63Slavlje nogometaša Kraljevice / Foto Lario Tus