OŠK ILI KRALJEVICA Tomica Veljačić: Ako danas nismo u stanju pobijediti, onda ne zaslužujemo biti prvi

Nedjelja, 02. lipnja 2019. 11:16 Napisao  I. V.

 OŠK Omišalj ima dva boda prednosti ispred Kraljevice uoči utakmica zadnjeg kola, OŠK Omišalj danas igra u Dražicama, Kraljevica na Oštru igra protiv Rikarda Benčića

Tomica Veljačić (OŠK Omišalj)
Tomica Veljačić (OŠK Omišalj)

 

Zanimljivi dvoboj za prvaka između OŠK-a i Kraljevice završava se danas, uoči utakmica zadnjeg kola OŠK ima dva boda prednosti ispred Kraljevice.

Nakon što su u zadnjem kolu OŠK i Kraljevica odigrali neodlučeno (1:1), Kraljevica je proteklog tjedna u zaostaloj utakmici u Lovranu također odigrala neodlučeno (2:2) čime je OŠK danas stekao priliku pobjedom protiv Rječine postati prvak.

OŠK igra u Dražicama, Kraljevica igra na Oštru igra protiv Rikarda Benčića:

- Dobro je da sada sve ovisi o nama! Pripremao saM igrače da odigramo bez opterećenja iako je opterećenje već i to što se u Omišlju zadnjih dana priča samo o OŠK-u! To je pozitivno, ali stvara pritisak i nameće odgovornost da ostvariš što bolji rezultat. Oslabljeni smo danas jer ne igra Škoda, naš najbolji napadač, ali vjerujem da će svi koji budu igrali dati sve od sebe. Koliko će to biti dovoljno, vidjet ćemo. Igramo protiv vrlo solidne momčadi, Rječina prema kvaliteti spada u vrh, osjetio sam u više navrata da je domaći teren njihova velika prednost. Imaju dosta publike, teren je dobar i vjerujem da će biti zanimljivo. Ako danas nismo u stanju osvojiti tri boda nakon što smo opet dobili priliku, onda ne zaslužujemo biti prvi, kaže trener OŠK-a Tomica Veljačić.

Olakšavajuća okolnost za OŠK je statistika Rječine u domaćim utakmicama u nastavku sezone:

- Ovo proljeće igramo loše kod kuće, u pet utakmica osvojili smo samo četiri boda, u Dražicama su nas dobili Turbina, Lovran, Kraljevica... Zato smo vani osvojili 11 bodova što ranijih sezona nije bilo slučaj. Nadam se da ćemo promijeniti taj omjer u današnjoj utakmici, dužni smo sebi i navijačima sezonu završiti s pobjedom. Željeli bismo ostati na sadašnjoj poziciji! Što se tiče OŠK-a, imaju priliku, znamo da dolaze motivirani i očekujem zanimljivu utakmicu. Drago mi je da o prvaku odlučuje u zadnjem kolu, prvenstvo je jako zanimljivo, kaže trener Rječine Nikola Radmanović.

U slučaju da OŠK i Kraljevica na kraju osvoje isti broj bodova, Kraljevica bi postala prvak zbog boljega međusobnog omjera.

 Raspored utakmica 26. kola, nedjelja (17.30)
Klana - Lovran
Rječina - Ošk Omišalj
Kraljevica - Rikard Benčić
Omladinac - Turbina
Risnjak - Pomorac 1921
Lokomotiva - Draga 4:1, igrano u subotu

Poredak:
Ošk Omišalj 25/55
Kraljevica 25/53
Lokomotiva 26/50
Matulji 25/48
Rječina 25/39
Pomorac 1921 25/37
Klana 25/37
Risnjak 25/36
Draga 25/34
Rab 25/30
Lovran 25/29
Rikard Benčić 25/18
Omladinac 25/18
Turbina 25/11