ODGOVOR ZAMEĆANA

Miličković: Rabljani se nisu žalili prije utakmice

Četvrtak, 15. ožujka 2012. 15:51 Napisao  I. V.

Riječ je o tehničkoj pogrešci. Uostalom, liječničke potvrde vrijede šest mjeseci pa su stare još uvijek bile valjane, kaže Zoran Miličković, čelnik Zameta

Zoran Miličković uručuje pokal kapetanu Vinodola Marijanu Tomiću
Zoran Miličković uručuje pokal kapetanu Vinodola Marijanu Tomiću Foto: Sandro Donda

Zoran Miličković, dugogodišnji čelnik Zameta i član IO-a županijskog NS-a, najpozvaniji je komentirati žalbu koju je Rab poslao županijskom NS-u zbog toga što igrači Zameta u prvenstvnoj utakmici 16. kola nisu imali upisane liječničke preglede. Točnije, liječnički pregledi su postali važeći od ponedjeljka 27. veljače, a utakmica se u Rijeci igrala dva dana ranije, u subotu 25. veljače. U međuvremenu, utakmica između juniora istih kluba na Rabu nije odigrana u nedjelju 26. veljače, jer su juniorima također upisani datumi 27. veljače. A dvojica juniora Zameta igrali su za seniorsku momčad u subotu protiv Raba. Komplicirano?

- Rab nije poslao žalbu nego prigovor iz kojega se jasno vidi da rapski predstavnik prije utakmice seniora u Rijeci nije ništa primijetio, niti se žalio. Zato su i napisali prigovor, a ne žalbu. Tek drugi dan, u nedjelju,  kada su na Rabu trebali igrati juniori, vidjeli su da su dvojici juniora pogrešno upisani datumi pregleda. Ti su juniori dan ranije igrali za seniore - kaže Miličković.

Stoji činjenica da u igračkim knjižicama piše da su liječnički pregledi važeći od 27. veljače?

- Riječ je o tehničkoj pogrešci. Uostalom, liječničke potvrde vrijede šest mjeseci pa su stare još uvijek bile valjane. Liječnica je gledala stare knjižice i umjesto 7. upisala datum 27. veljače svim igračima u klubu. Prije utakmice seniora u subotu imali smo potvrde da su liječnički pregledi izvršeni pravodobno, potvrde su vrijedile 15 dana. Nažalost, te potvrde nismo uzeli sa sobom za juniore koji su drugi dan trebali igrati na Rabu - objašnjava Miličković.

Rabljani vjerojatno neće stati na prigovoru?

- Ne znam što Rabljani sada pokušavaju. Da su se žalili prije utakmice, razumio bih. Meni je najgore što juniori nisu igrali, izgubili su cijeli dan putujući na Rab i potrošili za put 2000 kuna ni za što - zaključuje Miličković.