LOKOMOTIVA IZGUBILA STATUS

Kalac optužuje Peraića, Ćulumovića i Miličkovića

Četvrtak, 12. srpnja 2012. 10:21 Napisao  Luka Variola

Netko namjerno želi dovesti u probleme Lokomotivu i Benčić, kaže Vlado Kalac

Patrik Bonicioli (Lokomotiva)... što nedostaje igralištu?
Patrik Bonicioli (Lokomotiva)... što nedostaje igralištu? Foto: Sandro Donda

Osim Rikarda Benčića novim sustavom natjecanja županijskih liga najnezadovoljniji su u redovima Lokomotive. "Lokosi" su se poput "benčićevaca" u drugome razredu županijske lige našli zbog - igrališta. Naime, Lokomotiva je zbog obnove igrališta na Podmurvicama svoje utakmice trebala igrati na Omladinskom igralištu koji nema potrebne dimenzije za Prvu ŽNL.

- Mi smo dobili rješenje od Grada da imamo pravo igranja na Podmurvicama. I nakon te odluke županijski je savez mimo Grada suspendirao igralište. Trebali smo biti domaćini u Bakru, ali smo odustali od toga jer je Grad dao "zeleno svijetlo" za korištenje igrališta na Podmurvicama. Sada je odjednom  stigla suspenzija, objašnjava Vlado Kalac, sportski direktor "lokosa".

Poznata je priča da veliki broj županijskih nogometnih igrališta ne zadovoljava sve kriterije postavljene. Zašto je baš sada zapelo na Podmurvicama?

- Ne znam. Imam osjećaj kao da netko namjerno želi dovesti u probleme Lokomotivu i Benčić. Ovo su makinacije Peraića, Čulumovića i Miličkovića. Oni su u tom odboru NS županije. Mi smo prošle godine bili četvrti na kraju prvenstva, a sada smo ispali u niži rang. Ne vidim što nedostaje igralištu na Podmurvicama. Svjesni smo da nije sve u redu, ali takva je situacija s pola igrališta u županiji. Zašto se sada vježbaju kriteriji baš na Podmurvicama. Kraljevica je također neregularna zbog udaljenosti zida od uzdužne linije. Klana također. Ima takvih pet, šest slučajeva...., nastavlja Kalac.

Koje su vaše sljedeće mjere po pitanju odluke Županijskog nogometnog saveza?

- Nadam se da će Grad, odnosno, gospodin Mladen Mustać uskoro to riješiti. Obećano nam je da će u sljedećih nekoliko dana izviditi situaciju, najkasnije do početka sljedećeg tjedna nakon čega možemo poduzeti potrebne mjere u vezi žalbe. Tek moramo dobiti pismenu odluku saveza da je igralište na Podmurvicama suspendirano, zaključit će Kalac.