BENČIĆEVCI U ZADNJOJ LIGI

Hajdin: Ne znam po kojem kriteriju smo ispali

Srijeda, 11. srpnja 2012. 14:41 Napisao  Luka Variola

Kako klub koji prošle godine nije imao juniore ove godine može imati taj uzrast,  pita Hajdin

Radovan Hajdin
Radovan Hajdin Foto: Lario Tus

Novim formatom natjecanja županijskih liga najviše su nezadovoljstva iskazali riječki klubovi Rikard Benčić i Lokomotiva. "Benčićevci" i "lokosi" su odlukom županijskog saveza nazadovali za jedan rang u odnosu na, primjerice, Rječinu, Cres ili Zamet od kojih su bili bolje plasirani u prošloj sezoni. Riječkim ligašima presudili su kriteriji, budući da je dvojac zbog obnove igrališta na Podmurvicama svoje utakmice trebao igrati na Omladinskom igralištu koji nema potrebne dimenzije za Prvu ŽNL.

- Ne znam po kojem kriteriju su Benčić i Lokomotiva izbačeni iz Prve županijske lige budući da su po plasmanu trebali ostati. I mi i Lokomotiva smo od Grada dobili potvrdu da se na Podmurvicama može igrati jer to igralište zadovoljava kriterije. To znači da još godinu dana neći biti renovirano. Stvarno mi nije jasno, objašnjava Radovan Hajdin, trener Rikarda Benčića.

"Benčićevci" su tako administrativnom odlukom izgubili status koji su zalužili na travnjaku.

- Nažalost, klubovi koji su su prošle sezone bili lošije plasirani zadržali su status, a bolje plasirani su ispali. To je stvarno nelogična odluka. Čudni su ti kriteriji. Pogotovo kada se u obzir uzme da veliki broj klubova prošle godine nije imao omladinski pogon. Nisu imali kategorije koje su neophodne za Prvu županijsku ligu i sada će ih odjednom imati. Malo je to sve nelogično. Kako klub koji prošle godine nije imao juniore ove godine može imati taj uzrast. Zar će kupiti juniore? Najbolje da počnemo uvoziti Kineze pa neka oni igraju umjesto domaće djece, nastavlja Hajdin.

Hoće li se u redovima Rikarda Benčića pomiriti s odlukom županijskog saveza?

- Ja sam trener i to nije moja domena. Neka to rješava vodstvo klubova i savez. Ali to je sve nelogično. Pretpostavljam da ćemo kao klub uložiti žalbu na ovu odluku, zaključit će Hajdin.