Dušan Gruevski: Za mene i upravu nema odmora, Borac iduće sezone napada prvo mjesto

Utorak, 12. lipnja 2012. 11:43 Napisao  Luka Variola

Neće biti lagano jer smatram da bi Prva A županijska liga mogla biti jaka, objašnjava trener i igrač bakarskog Borca Dušan Gruevski

Dušan Gruevski
Dušan Gruevski Foto: Damir Zamaklar

Iako trenutačno na niželigaškim travnjacima traje zatišje u redovima Borca iz Bakra nema odmora. Bakrani su u posljednjem izdanju Četvrte HNL Zapad zauzeli osmo mjesto, nedovoljno da se sljedeće sezone nađu u trećeligaškom društvu. Priliku za to imat će sljedeće sezone kada počinje novo, reorgranizirano izdanje Prve županijske lige.

- Odmor je za igrače, ali za mene i Upravu nema odmora. Polako slažemo ekipu za sljedeću godinu. Mislim da će većina starosjedioca ostati. Želja je i da malo osvježimo ekipu s nekoliko igrača koji će nam donijeti sigurnost. Još nećemo o imenima, ali intenzivno razmišljamo. Kroz tjedan, dva bismo trebali imati potpuni igrački kadar, objašnjava igrač-trener Borca Dušan Gruevski.

Odlazaka iz bakarskog kluba nema. Nema niti dolazaka. Zasad. Sve je izvjesnije da će Bakrani u županijski izazov krenuti s kosturom momčadi koja je tijekom većeg dijela sezone bila "tvrda kost" na svim četvrtoligaškim travnjacima.

- Još uvijek ništa ne znamo sigurno, ali sve je izvjesnije da će se Prva županijske liga dijeliti na dva natjecanja. Neće biti lagano jer smatram da bi ta Prva A županijska liga mogla biti jaka i izjednačena. No, mi smo spremni za borbu za prvo mjesto, nastavlja Gruevski.

Iako još uvijek nije definiran format natjecanja i broj klubova sve je izvjesnije da će prvak Prve A županijske lige steći pravo plasmana u trećeligaško društvo.

- Želja je napasti to prvo mjesto i pokušati ostvariti ulazak u Treću ligu. To smo postavili kao cilj. Ove sezone smo pokazali da se možemo nositi s ekipama koje su završile u tom rangu i želja je da se i mi što prije nađemo u tom društvu. Neće biti lako, ali mislim da smo po igrama zaslužili da se nađemo među prvih pet ekipa, ali smo malo rezultatski kiksali, zaključit će Gruevski.