PRVO KOLO KUPA PGŽ-a

Grobničan kao gost na Mavrincima pobijedio Borac

Subota, 18. kolovoza 2012. 19:59 Napisao/la  P. Nikolić

Borac - Grobničan 1:4. Sadržajno drugo poluvrijeme nadoknadilo je manjak uzbuđenja u prvom dijelu

Jurica Vrsaljko i Jeton Imeraj
Jurica Vrsaljko i Jeton Imeraj Foto: Lario Tus

1. KOLO ŽUPANIJSKOG KUPA

BORAC - GROBNIČAN 1:4 

Igralište Mavrinci. Gledatelja: 100. Sudac: Vladimir Merle (Rijeka)

Strijelci: 0:1 Malkić (50), 0:2 Perković (52), 1:2 Babić (56), 1:3 Malkić (61), 1:4 Imeraj (85)

Borac: Herman, J. Vrsaljko, Zaharija, Babić, Fetoshi, T. Vrsaljko, Velkovski, Tabar (Grbac), Devčić (Gruevski), Lipošćak, Panić

Grobničan: Milić, Perković, Vukelić, Jukić, Kovačić, Miculinić, Sobotinčić (Miškulin), Cianci (Sokoli), Kljajić (Malkić), Burić, Imeraj


Borac i Grobničan su međusobnim dogovorom utakmicu prvog kola županijskog kupa odigrali na Mavrincima gdje ih je čekao znatno bolji teren nego u Bakru. Pritom je Borac na papiru zadržao ulogu domaćina.

Na tridesetak stupnjeva u hladu gledatelji su u prvom poluvremenu gledali nezanimljivu utakmicu. Grobničan je više kontrolirao loptu od Bakrana, no igrom nisu uspjevali ugroziti igrače u žutim dresovima.

Najbolja prilika za Grobničan je stigla nakon neoprezno izgubljene lopte uže obrane Borca na centru igrališta. U akciji 3 prema 2, Perković je izbio pred Hermana i u izglednoj situaciji pogodio vratnicu. Jalovu premoć domaćini su mogli okruniti pogotkom i kroz 3 slobodnjaka s 20 metara iz kojih Miculinić nije bio opasan po gol Hermana. Disciplinirani gosti su u 26. minuti umalo poveli, kada je odmjereni udarac fetoshija s 18 metara završio neposredno pored vratnice.

Drugo poluvrijeme nudu drugačiju sliku. Utakmica je živnula, prije svega zbog konkretnijih nastojanja Grobničana da ugrozi gol Borca. Rezultat su pogoci Malkića i Perkovića u samo dvije minute. Malkić se lijepim potezom oslobodio čuvara i elegantno prebacio istrčalog Hermana, dok je većinu posla za Perkovića odradio Cianci koji je loptu iz svoje polovice povukao i izbacio strijelca u matnu situaciju. Borac je uzvratio četiri minute kasnije preko Babića kojem je Devčić ostavio loptu petom, izbacivši pritom cijelu obranu Grobničana. Samo pet minuta nakon toga ponovo je Cianci neuhvatljiv na desnom boku napada crvenih. Poslužio je natrčalog Malkića koji je ponovno pobjednik protiv Hermana. U smiraju utakmice, Imeraj se upisao u strijelce nakon proigravanja Sokolija, a Herman je bio nemoćan u situaciji kada je napadač ostao nečuvan na 7 metara od gola.

Sadržajno drugo poluvrijeme nadoknadilo je manjak uzbuđenja u prvom dijelu. Dojam je da je Borac fizički pao i to su igrači trenera Gajzlera u potpunosti iskoristili te su osim četiri pogotka i dva puta tresli vratnicu.

Fotogalerija Lario Tus