DRAGAN ŠTULIĆ Ambicije imamo, vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno

Subota, 20. listopada 2018. 12:32 Napisao/la  V. P.

Poštujemo ono što je Rječina učinila dosad i njeno mjesto na ljestvici, ali to je respekt bez straha. Želimo nastaviti pozitivan niz i tražit ćemo pobjedu, rekao je trener Kraljevice

Dragan Štulić u pobjedničkom zanosu
Dragan Štulić u pobjedničkom zanosu

Nogometaši Kraljevice u osmom kolu Prve županijske lige dočekuju Rječinu.

Kraljevičani su na vrhu ljestvice, imaju tri boda više od Rječine i učinit će sve ne bi li ostali vodeći.

- Poštujemo ono što je Rječina učinila dosad i njeno mjesto na ljestvici, ali to je respekt bez straha. Želimo nastaviti pozitivan niz i tražit ćemo pobjedu, rekao je trener Kraljevice Dragan Štulić.

Štulićevim dolaskom Kraljevica se preporodila.

Nakon sedam odigranih kola imaju šest pobjeda i samo jedan poraz, onaj od Muna koje se također bori za vrh ljestvice.

- Ne bih rekao da sam ja zaslužan. Jednostavno, dogodila se kemija između mene i igrača uz dosta razgovora i dosta rada. Rezultat svega toga je uspjeh, lijepo je biti prvi, ali to je zasluga dečki jer su oni na terenu i oni igraju. Ja sam potpora u pozadini i dajem cijelog sebe u svakoj utakmici, kao i oni na terenu, pojašnjava Štulić.

Protekle utakmice pokazale su da je liga izjednačena.

Prvih šest momčadi je u pet bodova razlike te će biti teško zadržati se na vrhu do kraja.

- Idemo utakmicu po utakmicu. Svaka je utakmica priča za sebe sa prednostima i nedostacima. I sada nam nedostaje par igrača, ali nema plakanja i kukanja treba izvući najbolje iz svake situacije i dat sve od sebe, smatra trener Kraljevice.

Kraljevica je jedini klub u Prvoj županijskoj ligi koji ima ambicije za ulazak u viši rang.

Dosad se to nije dogodilo, ali možda je ova sezona prijelomna.

- Ovo je drugi puta da sam trener u Kraljevici, ali i kada sam prvi puta bio trener, klub je imao visoke ambicije jer je to takva sredina sa dobrim igračima. No, postoje stvari na koje klub ne može utjecati. Nogometni savez uvijek ima neke uvjete koji se ne mogu ispuniti ili neki bod koji nedostaje, ali ne opterećujemo se time. Mi ćemo dati najbolje što se može, a na kraju ćemo vidjeti hoće li to biti dovoljno za iskorak. Ambicije imamo, no na nama je da se koncentiramo na teren i na utakmice, na kraju ćemo razmišljati o drugim stvarima ako budemo u takvoj situaciji, poručuje strateg Kraljevičana.

Prvi pratitelj Kraljevice na ljestvici OŠK Omišalj u nedjelju gostuje kod uvijek neugodnih Muna.

- Prije prvenstva, kada smo mi treneri razgovarali, došli smo do zaključka da će liga biti izjednačena. I to je doista tako, mi smo izgubili od Muna, zatim su Mune poražene od Lovrana. Svatko može svakoga pobijediti, a sada dolazi lošije vrijeme, tereni će biti svakakvi, bit će kartona, ozljeda, jednostavno ni u jednoj utakmici ne možeš reći da ćemo mi biti favoriti jer smo prvi. Drugi faktori će odlučivati. Tako i u Munama, OŠK je drugi, ali Mune su dobre i nitko ne može računati na bodove, zaključio je Dragan Štulić.

Raspored, nedjelja, 15,30 sati: Mune - OŠK Omišalj, Rab - DRaga, Risnjak - Lovran, Omladinac - Lokomotiva, Kraljevica - Rječina