Kraljevica odustala: R. Benčić i Lokomotiva smjeraju upražnjeno mjesto u Prvoj županijskoj ligi

Ponedjeljak, 30. srpnja 2012. 20:45 Napisao  Luka Variola

Zadovoljavamo sve kriterije osim igrališta, objašnjava trener Benčića Radovan Hajdin. Lokomotiva je po svemu zaslužila prvi rang, dodaje Vlado Kalac, sportski direktor Lokomotive

Radovan Hajdin
Radovan Hajdin Foto: Lario Tus

Nakon što je od natjecanja u Prvoj županijskoj ligi odustala Kraljevica, jedno mjesto ostalo je upražnjeno. Za 14. mjesto u prvom županijskom rangu zainteresirani su i Lokomotiva i Rikard Benčić, koji su zbog neispunjavanja kriterija (igralište) prema novom ustroju prebačeni u drugi rang.

- Upoznati smo s time i zainteresirani smo za to ispražnjeno 14. mjesto. Trenutačno smo u kontaktima s ljudima iz Grada kako bismo dobili adekvatno igralište. Nadam se da će ti razgovori uroditi plodom. Želja kluba je da se natječemo u Prvoj županijskoj ligi budući da imamo i rezultate, ali i kompletan omladinski pogon. Kao klub zadovoljavamo sve druge uvjete osim terena. No, treba vidjeti kakve će se odluke donijeti na Plenumu klubova. Nakon toga ćemo biti pametniji, objašnjava trener "benčićevaca" Radovan Hajdin.

Odustajanje Kraljevice ne znači automatsko otvaranje vrata Benčiću ili Lokomotivi ako županijski NS ostane dosljedan u tumačenju kriterija. Oba kluba i dalje nemaju uvjete za igranje u višem županijskom rangu. No, interes za prvi razred pokazuju i "lokosi".

- Čekamo Plenum klubova. Vidjet ćemo što će on donijeti budući da znam kako mi nismo jedini nezadovoljni novim ustrojem. Mi i dalje stojimo na tome kako smo po svemu zaslužili prvi rang. Financijska situacija nam je relativno sređena, a što se tiče igrališta ja se toga ne bojim. Ta odluka će se po meni opet vrlo brzo promjeniti. Pa ne može Peraić sam donositi odluke za deset klubova. Isto tako, nigdje u pravilniku točno ne piše da se na Omladinskom igralištu ne mogu igrati županijske lige. Mi ćemo se i dalje boriti da ostanemo u Prvoj županijskoj ligi na mjestu koje smo teškom mukom zaslužili, zaključuje Vlado Kalac, sportski direktor Lokomotive.