ANDREJ ŽIVKOVIĆ Ove sezone cilj nije bio prvo mjesto, ali dosta smo kvalitetni

Subota, 27. listopada 2018. 10:50 Napisao  I. V.

Meni je prošle sezone bio najveći problem s mladim igračima, nikada nisam znao hoće li doći na utakmicu, kaže trener OŠK-a

Andrej Živković
Andrej Živković

 

Krk i Vihor zadnjih godina podignuli su razinu kvalitete otočkog nogometu na zavidnu razinu.

Krk je vodeći trećeligaš, Vihor se pokušava stabilizirati u četvrtoj ligi, a čini se da je ove sezone na red došao treći krčki klub.

OŠK Omišalj  vodi borbu za vrh ljestvice u prvoj županijskoj ligi, ima li potencijala za plasman u ligu više?

- Ne znam! Krk je daleko dogurao, izgradili su stadion, imaju dobru momčad. Vihor je malo pao, nema domaćih igrača, nadam se da će se opet dignuti. U Omišlju je problem što mladi igrači gube volju, ne znam zašto. Meni je prošle sezone bio najveći problem s mladim igračima, nikada nisam znao hoće li doći na utakmicu. Ove sezone došlo je sedam, osam igrača iz Rijeke i nekoliko mlađih igrača, stvarno smo dobri što rezultati pokazuju. Kada sam došao u klub u razgovoru s predsjednikom Nikolom Turčićem shvatio sam da u dogledno vrijeme želi ući u rang više. Ove sezone cilj nije bio prvo mjesto, cilj je da budemo negdje u sredini. Međutim, dosta smo kvalitetni, kaže trener Andrej Živković, nekada igrač Rijeke, prvoligaškog Pomorca, Orijenta....

Uvjeti su generalno najveći problem hrvatskog nogometa?

- Nisu loši, problem je što nemamo reflektore na igalištu što nam otežava treniranje zimi, kada se sat pomakne moramo rano trenirati. Jednom tjedno koristimo dvoranu, igralište i ostalo je OK.

Liga je ove sezone vrlo izjednačena, što znači da će na kraju presuditi kontinuirani rad i motivi?

- Ima šest, sedam momčadi koje su dobre! I Pomorac 1921 ima dobru momčad! U prošlom smo kolu pobijedili, a mogli smo i izgubiti. Dobro je da je liga izjednačena, svi smo u nekoliko bodova, bit će zanimljivo. Svaka je utakmica neizvjesna, ne možeš nikoga dobiti ako pristup nije pravi. Svaku utakmicu tjeram igrače da daju maksimum, ne mogu sjediti mirno dok traje utakmica. Presudit će iskustvo i rad. Nama se zna dogoditi da nas bude šesnaest, ali i da nas bude šest na treningu.

 Nedjelja, 14,30 sati:
Dražice: RJEČINA - KLANA
Lovran: LOVRAN - OMLADINAC
M. Draga: DRAGA - RISNJAK
Omišalj: OŠK OMIŠALJ - RAB
Belveder: R. BENČIĆ - MUNE (15)
Crikvenica: TURBINA - POMORAC 1921

 Poredak:
Kraljevica 9/19
Ošk Omišalj 8/17
Risnjak 8/16
Rječina 8/16
Lokomotiva 9/14
Mune 8/14
Draga 8/14
Rab 8/13
Klana 8/12
Lovran 8/11
Pomorac 1921 8/8
Rikard Benčić 8/5
Omladinac 8/2
Turbina 8/0