VEDRAN FRELIH

Sigurno ćemo ući u prvu ligu, pitanje je samo kada!

Ponedjeljak, 19. prosinca 2022. 10:47 Napisao/la  Igor Vranić

Da se zovemo nekako drugačije, ne bi toliko smetao onakav poraz. Ovako imamo odgovornost, kaže predsjednik HMNK-a Rijeka

Vedran Frelih
Vedran Frelih Foto: HMNKRijeka/Facebook

HMNK Rijeka na kraju prvoga dijela sezone završio je na drugom mjestu u Futsal regiji Zapad, kao što se zove druga liga.

U derbiju zadnjega kola Riječani su imali priliku postati jesenski prvaci, na kraju su doživjeli prvi poraz (2:8) ove sezone i prepustili Gorici titulu.

Treba naglasiti da rezultat utakmice nije realni odraz razlike u kvaliteti između dvije momčadi, HMNK Rijeka sigurno ima puno bolju momčad nego što je izgledalo tijekom utakmice u Velikoj Gorici:

- S cijelom polusezonom sam zadovoljan! Da mi je netko na početku sezone ponudio ovakav rasplet, objeručke bih prihvatio iako je teško unaprijed prihvatiti ijedan poraz. Ostaje žal više zbog predstave u Velikoj Gorici nego zbog poraza. Trebalo se nešto dogoditi da nas malo spusti na zemlju, znali smo ionako da nam nedostaje još malo kvalitete. Prije ovoga poraza razmišljali smo o dovođenju pojačanja, ova je utakmca samo potvrdila da smo dobro procijenili. Nema nam druge nego glave dignuti gore! Budemo li u nastavku sezone pobjeđivali kao u prvom dijelu sezone, imat ćemo priliku protiv Gorice kod kuće odlučivati sami o sebi! Pred punim tribinama u dvorani Dinko Lukarić nitko nije nesavladiv, kaže predsjednik Vedran Frelih.

Atmosfera u dvorani na Kozali tijekom utakmice protiv Uspinjače podsjetila je zlatno doba malog nogometa u Rijeci s početka osamdesetih, kada su riječke dvorane bile dupkon pune. Onakva atmosfera mora imponirati (fotografija ispod teksta):

- Stvarno smo svi bili ponosni nakon te utakmice! Lijepo je to! Zbog toga se isplati sve ovo što radimo! Naravno da radimo ovo zbog svojih sportskih ambicija, ali kada jednom osjetiš onakvu atmosferu, cilj je da u svakoj utakmici bude opet onako. A bit će sigurno opet onako! Mi ćemo sigurno ući u prvu ligu, pitanje je samo kada ćemo ući, naglašava Frelih.

Ima li HMNK Rijeka sve što je potrebno da bi postao prvoligaš?

- Trenutačno još nema iako se neki klubovi u prvoj ligi ne mogu baš pohvaliti vrhunskom organizacijom i financijama. Mi nikome ništa ne dugujemo, niti ćemo dugovati! Rast ćemo koliko možemmo, koliko nam bude dozvoljavale financijske mogućnosti. Nedavno smo dobili pomoć Danijela Jurića, njegova tvrtka Como Tempera pomaže nam financijski, vjerujem da će se pojaviti još neki entuzijasti koji nam žele pomoći. Siguran sam da ćemo uspjeti što se tiče financija! Druga je stvar što se moramo učiti na greškama da bismo postali bolji, smatra Frelih.

Zanimljvo je da nekoliko igrača još uvijek igraju veliki nogomet?

- Naši ključni igrači ne smiju igrati veliki nogomet! Imamo trojica igrača koji još uvijek igraju veliki nogomet, mislim na Grujevića, Malinića i Smolčića. Za sada to možemo istrpjeti, dečki inače redovito treniraju, igrači koji igraju veliki nogomet treniraju nešto manje, to je faza koju također moramo proći. Kada uđemo u prvu ligu, igrači će se morati odlučiti za mali ili veliki nogomet. Za sada moramo raditi ovako da bismo privukli igrače, ističe Frelih.

HMNK Rijeka nosi dresove HNK-a Rijeka, koliko su dva kluba povezana?

- Od prvoga dana, kada sam dobio ideju da osnujemo klub, povezao sam se s ljudima iz HNK-a Rijeka, posebice s direktorom Lukom Ivančićem, koji nam puno pomaže od prvoga dana. Nikica Grkinić također nam puno pomaže oko nabavke dresova. Nemamo za sada financijsku pomoć, možda ćemo je jednog dana imati. Imaju oni svojih problema, nisam ih htio dodatno opterećivati. Možda će jednog dana oni sami prepoznati našu priču pa se još više uključe, za sada pomažu koliko mogu. Ništa im nije problem, od korištenja društvenih mreža do spajanja sa sponzorima.

Nositi ime Rijeka nije samo privilegija nego i obveza?

- Istina! Baš zato me smeta poraz u Velikoj Gorici! Da se zovemo nekako drugačije, ne bi toliko smetao onakav poraz. Ovako imamo odgovornost, ne smijemo si kao Rijeka dopustiti onakve rezultate.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.