GOALKEEPER CAMP STARČIĆ-COTIĆ

Specijalizirani kamp za vratare u Ravnoj Gori

Četvrtak, 14. ožujka 2019. 20:20 Napisao/la  SC

Već se prijavilo 25 mladih vratara u rasponu od 6 do 19 godina

Starčić i Cotić
Starčić i Cotić

 

U pulskoj dvorani "Mate Parlov" Aleksandar Starčić i Aleksa Cotić, nekad talentirani vratari, danas još bolji treneri vratara predstavili nadolazeći ljetni specijalizirani kamp za vratare „Goalkeeper Camp Starčić-Cotić“.

Kamp se održava u Ravnoj Gori, od 6. do 11. srpnja 2019. godine, a zanimljivost je da se već prijavilo 25 mladih vratara u rasponu od 6 do 19 godina.

Mladi vratari pet će dana biti smješteni u popularnom Hotelu Breza na 800 metara nadmorske visine, a 24 sata dnevno s njima će uz trenere biti medicinska osoba te odgajateljica.

Aleksa Cotić objasnio je trenažni proces:

- Odradit ćemo sveukupno devet treninga. Prvi dan stižemo u hotel i naspavamo se. Od sljedećeg jutra krećemo ozbiljno, četiri dana zaredom imati ćemo dva treninga, a onda ćemo posljednji dan odradit trening, ručati i krenuti svojim kućama. Za kamp smo već spremili i nekoliko iznenađenja (gostiju) za naše polaznike, ali o tome ćemo naknadno, kaže Cotić.

 Aleksandar Starčić pojasnio je organizacijski dio:

- Namjerno nismo prelazili brojku od 25 vratara, zbog čega i sada moramo odbiti neke zainteresirane, ali jednostavno smo procijenili da bi povećanjem broja mladih vratara opala kvaliteta treninga, a to ne želimo. Raspodijeliti ćemo ih u grupe pa ćemo mi treneri ustvari svakodnevno odrađivati četiri treninga po sat i pol. Obzirom da nas je troje trenera, radne grupe ne mogu preći brojku od pet članova, a to je optimalno za rad s djecom, govori Starčić.

Uz dva provjerena imena koji su u prošloj godini i dovršili vratarsku izobrazbu HNS-ove Akademije, u radu će im pomagati i Danijel Starčić, još uvijek aktivni vratar slovenskog drugoligaša Ankarana koji je u procesu obrazovanja pri HNS-u.

Širok je raspon godina prijavljenih:

- Naravno da nemamo u planu raditi dva intenzivna treninga dnevno, pa je zamisao da ćemo s mlađim uzrasnim kategorijama popodne raditi grupne treninge gdje ćemo koristiti sve vratare da i oni vide kako se igrači moraju snalaziti u prostoru, uz to što moraju razmišljati i s pozicije golmana. Drugi dnevni trening biti će vezan uz taj dio, možda više situacijski, kaže Cotić koji je naglasio sljedeće:

- Smatramo da je veoma važno i to da nas dvojica imamo istu vratarsku tehniku. Postoji ih više, četiri-pet, a mi imamo identičnu pa će dečkima sigurno biti lakše. Usuglasili smo plan i program tako da je sve u detalje posloženo, a želja je da ovaj kamp bude tradicionalan te da tim mladim vratarima postanemo svojevrsni mentori i konstantna pomoć u karijeri, rekao je Cotić.

- Tako je, mi ćemo im pokušati biti ono što je možda nama u karijerama nedostajalo. Da ih učimo što ih očekuje u budućnosti, da budu što spremniji za izazove koji im dolaze. Bez obzira na ponude i eventualne promjene u našim angažmanima, ovaj kamp će sigurno biti tradicionalan. I ljetni i zimski kamp će se održavati, sve će se tome prilagođavati, nadovezao se Starčić.

Da bi sve bilo čisto i transparentno, sve je odrađeno kroz udrugu Vratarska akademija AS, a oba su trenera vratara na kraju spomenula Rudu Bulića, legendarnog dugogodišnjeg porečkog trenera vratara za kojeg su rekli da im je ustvari bio mentor.