ZANIMLJIVA SURADNJA

Trener Udinesea tijekom tjedna radio u županijskom drugoligašu

Subota, 14. listopada 2023. 10:49 Napisao  I. V.

Trener i skaut Udinesea na igralištu Belveder održao pokazne treninge za najmlađe igrače NK-a Stari grad

Skaut Udinesea s trenerima Starog grada
Skaut Udinesea s trenerima Starog grada

Dolazak Udinesea u Rijeku nije ekskluzivna privilegija riječkog prvoligaša, Rijeka i i Udinese dogovorili su za subotu pripremnu utakmicu na Rujevicu.

FC Udinese prisutan je u riječkom nogometu puno češće, tijekom tjedna u Rijeci je boravio skaut i trener talijanskog prvoligaša Peter Fabian.

U srijedu i četvrtak Fabian je na igralištu Belveder održao pokazne treninge za najmlađe igrače NK-a Stari grad: prvi dan radio je s godištima 2011. i 2012., drugi dan s najmlađim godištima 2014. i 2015 (fotografija ispod teksta).

Kao što je poznato, NK Stari grad Rijeka uspostavio je krajem 2021. godine suradnju s talijanskim prvoligašem, škola nogometa županijskog drugoligaša radi kao pridruženi član Akademije talijanskog prvoligaša.

Učestale su razmjene trenera,  prošli tjedan Fabian je boravak u Rijeci iskoristio za dodatnu edukaciju trenera Starog grada.

Prema sporazumu, treneri Udinesea pet puta tijekom sezone dolaze u Rijeku, idući dolazak zakazan je u studenom, već je poznato da će trener Udinesea tada raditi s godištima 2009. i 2010. županijskog drugoligaša.

Isto tako, treneri Starog grada redovito nekoliko puta tijekom sezone odlaze u kamp Udinesea, gdje se dodatno stručno usavršavaju.

Inače, FC Udinese u talijanskom nogometu postao je poznat po jednoj od najboljih skautskih službi.

Liga mladeži NS Rijeka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.