VEDRAN GERC Weitzerovim odlaskom promijenio se način igre, on je bio važan igrač

Utorak, 13. kolovoza 2019. 19:29 Napisao  I. V.

Prema mojem mišljenju nema razloga za zabrinutost, mislim da smo dobri i da protiv svakoga možemo igrati, kaže kapetan Orijenta 1919

Vedran Gerc, Anja i Rene
Vedran Gerc, Anja i Rene

 

Orijent 1919 u petak u Međimurju igra prvu utakmicu u drugoj ligi, gdje će mladu momčad predvoditi nekoliko iskusnih igrača na čelu s kapetanom Vedranom Gercom.

Gerc je drugu ligu zadnji put igrao prije pet sezona u dresu Pomorca, otada se štošta promijenilo u hrvatskom nogometu pa ni tako iskusan igrač ne zna što treba očekivati iduće sezone:

- Mislim da smo dobro odradili pripreme, vidjelo se da smo dobili svježu krv u mladim igračima željnih afimacije, željnih da jednog dana ostvare unosne transfera. Atmosfera je dobra! Negdje sam već rekao da će biti uspona i padova, što je normalno za mladu momčad. Prema mojem mišljenju nema razloga za zabrinutost, mislim da smo dobri i da protiv svakoga možemo igrati, nitko protiv nas neće biti izraziti favorit. Mladi igrači koji su igrali prošle sezone zaslužili su šansu pokazati što mogu u drugoj ligi, mlađim igračima koji su došli neće biti lako. Vjerujem da će radom i pozitivnom energijom pokazati svoj maksimum. Neću prognozirati, u nogometu je to nezahvalno, nikada to nisam radio. Nama je najvažnije da uđemo dobro u sezonu, da idemo iz utakmice u utakmicu, da se mladi igrači što prije prilagode u čemu mi stariji moramo pomoći koliko možemo, kaže 33-godišnji napadač Orijenta 1919.

Jasno je da praktično ista momčad koja je igrala treću ligu neće moći isto igrati u drugoj ligi?

- Weitzerovim odlaskom sigurno će se promijeniti način igre, on je bio važan igrač. Nismo još definirali sustav igre, uvježbavamo više načina igre, trener će odlučiti kako ćemo igrati. Vjerojatno ćemo se prilagođavati i nećemo srljati.

Čini se da ćete prema strukturi momčadi lakše igrati vani, dok su utakmice na Krimeji uvijek specifične zbog atmosfere?

- U svakoj utakmici na Krimeji tražit ćemo pobjedu, protivnici nas na Krimeji sigurni neće odmah napadati. Trener će odlučiti o tome kako ćemo igrati, ali na Krimeji će sigurno biti drugačije nego vani. Imamo momčad s brzima krilima, s dosta mladih, brzih igrača u tranzicji, nadam se da ćemo iz bloka moći brzo izlaziti.

Orijent je ove sezone doslovno riječka priča, momčad je autohtoni nogometni proizvod?

- Mislim da se ta draž izgubila u današnjem nogometu, naravno da je riječka priča lijepa. Baš zato ćemo nastojati pomoći mladim igračima. Ako ne bude išlo, svako će pravo pojačanje biti dobrodošlo.

 

Druga HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 HNK Šibenik 13 39
2 Orijent 1919 5 29
3 NK Rudeš 6 25
4 GNK Dinamo II 1 25
5 NK Croatia Zmijavci 6 24
6 HNK Hajduk Split II 8 23
7 NK Sesvete 5 22
8 NK Osijek II 6 21
9 NK Dugopolje -1 20
10 NK Međimurje 1 19
11 Hrvatski dragovoljac -6 17
12 NK Kustošija -9 17
13 NK BSK -6 16
14 Dubrava Tim kabel -3 14
15 NK Solin -6 14
16 HNK Cibalia -20 10