HAJDUK NA KRIMEJI Fausto Budicin: Kada igraš protiv jačega, možeš više napredovati!

Petak, 04. listopada 2019. 19:37 Napisao/la  SC
Liber, Matijaš i Budicin
Liber, Matijaš i Budicin

 

Orijent 1919 u nedjelju na Krimeji igra protiv Hajduka II, utakmicu su najavili predsjednik Saša Matijaš, trener Fausto Budicin i mladi Adrian Liber.

- Hajduk je sastavljen od igrača koji zajedno igraju dugi niz godina, koji fosriraju sprecifičan nogomet u drugoj ligi koji je odredio trener Siniša Oreščanin, kada je radio s drugom momčadi. Tehnički su nakvalitetniji u ligi kada imaju loptu, imaju izuzetne pojedince koji se znaju napamet. Jako teška utakmica, ali radujem se takvom protivniku. Kada igraš protiv jačega od sebe, onda možeš više napredovati. Imali smo samo jednu crnu rupu u sezoni, kada smo izgubili glavu i rep. Bila je to utakmica u Bijelom Brdu. Ta nam je utakmca otkrila dosta stvari na kojima smo radili, momčad je ispravila pogreške i napredovala. Najvažnije je da igrači znaju reagirati u razdobljima kada smo slabiji, utakmice nikada nisu crno-bijele, upravo te sive zone odlučuju pobjednika. Moraš imati koncentraciju, moraš biti staloženiji od protivnika, kaže trener Budicin.

- Što se tiče Hajduka, trener nas je upoznao s detaljima iako te stvari uglavnom znamo. Znamo da su vrlo uigrani i talentirani, da su svi igrači iz njihove škole nogometa. Sigurno da će ovo biti jedna od najtežih utakmica do sada. Igrao sam dosta puta protiv njih, svi su jako talentirani, teško je nekoga izdvojiti. Motivacije nam ne nedostaje, ostvarili smo niz dobrih rezultata koji su nam dali samopouzdanje, rekao je Liber.

- Vjerovali smo u mladu i karakternu momčad, nema u drugoj ligi velkih, drastičnih razlika. Ligu igraju igrači iz naših profesionalnih škola nogometa, ne igraju igrači iz Manchster Uniteda ili Bayerna da bismo se trebali bojati. Nije bilo jednostanvo, skokovi iz lige u ligu nisu nam dali dovoljno vremena niti da upoznamo ligu i protivnike. Radili smo najbolje što znamo, davali smo sve od sebe i vjerovali smo u dobar rezultat. Priče o grčevitoj borbi za ostanak nisam htio prihvatiti. Naravno da se nisam mogao kladiti da ćemo zauzeti drugo mjesto. Sekundarni cilj bila je borba za prvo mjesto kako bismo ostvarili primarni cilj, a to je ostanak u ligi. Nije cilj mogao biti da se borimo za 13. mjesto! Jako sam zadovoljan, vidim da momčad ima karakter, diže se iz utakmice u utakmicu, jedno loše poluvrijeme u Bijelom Brdu dogodilo se nakon sjajnog prvoga poluvremena. Slabiji periodi od petnaestak, dvadesetak minuta događaju se svakoj momčadi na svijetu, važno je imati čiste glave u tim trenucima, smatra predsjednik Matijaš.

Druga HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 HNK Šibenik 8 24
2 NK Sesvete 8 17
3 NK Rudeš 8 17
4 HNK Hajduk Split II 10 16
5 Orijent 1919 -1 15
6 NK Osijek II 9 14
7 NK Croatia Zmijavci 0 13
8 NK Solin 2 11
9 GNK Dinamo II -1 11
10 NK Dugopolje -2 11
11 Dubrava Tim kabel -2 9
12 NK Međimurje -3 9
13 NK Kustošija -8 8
14 NK BSK -9 7
15 HNK Cibalia -10 6
16 Hrvatski dragovoljac -9 5