DRAŽEN PILČIĆ

Da sam ovako trenirao prije deset godina gdje bi mi bio kraj

Petak, 20. siječnja 2023. 18:28 Napisao/la  KS

Ono što se u prvoj utakmici vidjelo je da smo jako dobro spremni, velika je razlika u odnosu na ono što je bilo, kaže Dražen Pilčić

Dražen Pilčić
Dražen Pilčić

Dok nogometaši Grobničana pod vodstvom Predraga Stilinovića odrađuju sedmodnevne pripreme u Medulinu, Dražen Pilčić sve to na Grobniku radi sam.

Ne, nije u pitanju nikakva kazna, niti je najbolji strijelac Grobničana svih vremena na bilo koji način udaljen iz momčadi, Pilčić je zbog poslovnih i privatnih obaveza bio spriječen putovati na pripreme pa treninge po posebnom programu odrađuje u poslijepodnevnim satima.

- Da sam ovako trenirao prije deset godina gdje bi mi bio kraj (ha, ha, ha), moram iskreno priznati da se dugo ovako dobro nisam osjećao, možda  još od kada sam bio u Pomorcu. Odradim sve što i oni odrade u Medulinu, prije svoga treninga sat vremena sam u teretani kod Elme i onda na teren. Dobro se osjećam, moram se zahvaliti Elmi što mi je izašla u susret da mogu trenirati. Nakon treninga se čujem sa šefom, nakon teretane napravim ono što su dečki napravili u Medulinu i to je to, započet će Dražen Pilčić.

Iako nije s momčadi u Medulinu, prvu prijateljsku utakmicu protiv gruzijskog drugoligaša ipak nije propustio.

- Odradio sam utakmicu, noge su još uvijek malo teške jer su ovi prvi tjedni najgori. Ono što se u prvoj utakmici vidjelo je da smo jako dobro spremni, velika je razlika u odnosu na ono što je bilo, a i neki dečki su jako puno napredovali. Momčad iz Gruzije možda i nije tako neke kvalitete, u drugom poluvremenu su i fizički pali pa je dosta do izražaja došla naša sprema. Došlo nam je i nešto novih igrača, ali kroz nekoliko tjedana će se puno bolje vidjeti kakvi su dečki, treba ipak proći još malo vremena. No, nadam se da će se svi jako dobro uklopiti i da će nam svi skupa pomoći da čim prije osiguramo ostanak, nastavit će Pilčić.

Nogometaši Grobničana u subotu igraju drugu pripremnu utakmicu, nakon gruzijskog drugoligaša zaigrat će protiv porečkog Jadrana.

- Sutra protiv momčad igra protiv Jadrana, ali ja sam dobio poštedu zbog upale lože. Sigurno je dobra utakmica da se vidi odnos snaga u ovom pripremnom periodu, ali mislim da će ipak najvažnije biti da se nitko ne ozlijedi. Osim toga, ovi su treninzi jako naporni, ova utakmica će biti dobra prigoda da se dečki malo rastrče, da malo osjete travnjak jer u Medulinu su zbog vremena na umjetnoj travi, a na Grobniku smo bili na šljaci.