TOMICA VELJAČIĆ Ovo je vrlo dobra liga, žao će mi biti ako ispadnemo!

Ponedjeljak, 06. siječnja 2020. 12:44 Napisao/la  V. P.

Želja nam je dovesti  u svakoj liniji po jednog igrača kako nam se više ne bi događalo da na gostovanja odlazimo s deset ili jedanaest igrača, kaže trener OŠK Omišlja

Tomica Veljačić (OŠK Omišalj)
Tomica Veljačić (OŠK Omišalj) Foto: Lario Tus

Jesenski dio prve sezone u Četvrtoj ligi, nogometaši OŠK Omišlja najradije bi zaboravili.

Samo sedam osvojenih bodova iz 14 kola i pretposljednje mjesto na ljestvici najava su teškog proljeća.

- Pripremame počinjemo 20. siječnja, a nakon par uvodnih dana očekuje nas ozbiljan posao. Vidjeli smo kakva je liga, kakvi su protivnici i posve je jasno da treba više rada i puno ozbiljniji pripremni period nego što je to bio slučaj u županijskoj ligi. Nakon šest tjedana vjerujem da ćemo biti spremni za proljetni dio prvenstva, počeo je trener OŠK Omišlja Tomica Veljačić.

Redove OŠK-a nije napustio niti jedan igrač, ali do početka priprema bit će novih imena.

- Želja nam je dovesti dva, tri igrača, u svakoj liniji po jednog kako bismo pojačali konkurenciju, dobili na kvaliteti i kako nam se više ne bi događalo da na gostovanja odlazimo sa deset ili jedanaest igrača. Vrlo je važno da nas nitko ne napušta, a što se prinova tiče ne bih još o imenima jer smo počeli razgovore i čekamo povratne informacije, dodao je Veljačić.

Trener OŠK-a svjestan je da će biti vrlo težak posao izboriti ostanak u četvrtoligaškom društvu.

- Sve ćemo napraviti da ostanemo u ligi. Bit će teško, ali ako se dogodi da ispadnemo, nogomet će se i dalje igrati. Ovo je vrlo dobra liga i velika je razlika u odnosu na županijsku ligu i po pitanju sudaca, terena, organizacije utakmice. Liga je lijepa i žao će mi biti ako ispadnemo. Prvu utakmicu igramo sa Lokomotivom, koja je u teškoj situaciji, ako ne i u težoj od nas, ali ta će utakmica dosta toga pokazati, mišljenja je Tomica Veljačić.

OŠK je već dogovorio pripremne utakmice.

- Odigrat ćemo pet, šest utakmica, naravno, ako nam vrijeme to bude dozvolilo. Kada bi ostalo kao sada bilo bi sjajno jer bismo mogli pripreme odraditi kako treba, da spremni uđemo u nastavak i pokušamo napraviti veliko iznenađenje. Ako ispada samo jedna momčad, onda se imamo čemu nadati, ali ako ispadaju tri momčadi, bit će jako teško. No, odlučni smo u namjeri da se dobro pripremimo, odigramo najbolje što znamo i pokušamo izboriti ostanak, zaključio je Veljačić.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Vihor 19 32
2 Cres 20 29
3 Buje 12 29
4 Naprijed 18 27
5 Gospić 3 24
6 Otočac 4 22
7 Mladost 4 22
8 Kraljevica -5 19
9 Medulin -9 18
10 Borac -9 17
11 NK Lokomotiva -29 9
12 OŠK Omišalj -28 7