KUP: OPATIJA - BORAC Toni Rudan: Nadamo se pobjedi, pa da nam u goste dođe netko od prvoligaša

Utorak, 26. kolovoza 2014. 15:34 Napisao  Marko Babić

Pretkolo Kupa (srijeda, 16): - Ništa ne znamo o toj ekipi, ali igramo na domaćem terenu što nam je prednost. Želja je izboriti prvo kolo pa da nam u Opatiju recimo dođe jedan prvoligaš i da bude prava nogometna fešta, kaže Rudan

Toni Rudan (lijevo)
Toni Rudan (lijevo) Foto: Sandro Donda

Nogometaši Opatije prvu službenu utakmicu odradit će u srijedu u pretkolu Kupa Hrvatske, te će na domaćem terenu u srijedu od 16 sati dočekati Borac Imbriovec, momčad iz okolice Koprivnice. Opatija je trebala prvi ogled imati u subotu u županijskom Kupu protiv Klane, ali su utakmicu dobili bez borbe.

- Istina, ništa ne znamo o toj ekipi, ali igramo na domaćem terenu što nam je i bilo najbitnije uoči ždrijeba jer to nam je odmah prednost kada igramo protiv ekipa iz našeg ili nižeg ranga. Idemo po pobjedu, želja je izboriti prvi krug pa da nam u Opatiju recimo dođe jedan prvoligaš da bude prava nogometna fešta. Oni ne poznaju nas, ni mi njih, tako da je sve otvoreno, kazat će Toni Rudan, jedan od nekolicine igrača koji su lani nosili dres Opatije na putu do naslova prvaka u Trećoj HNL - zapad.

- Bilo je dosta promjena u igračkom kadru. Vjerujem da smo sve odlaske nadomjestili i da ćemo se u prvenstvu boriti za vrh. Mislim da će i ova novoformirana liga biti na istom nivou kao i prošlogodišnja Treća liga. Teško je sada nešto reći, nakon dva, tri kola sve će biti puno jasnije, ustvdio je Rudan.

Međužupanijska liga kreće ove subote, Opatija već u prvom kolu ima težak ispit na gostovanju protiv Krka.

- Igrali smo nedavno s njima pripremnu utakmicu 1:1. Mislim da su se pojačali s Pejanovićem i Čubelićem, ali ne vjerujem da se nešto drastično promijenilo od kada smo igrali u pripremnom dijelu.  Dobra su ekipa, stalno su u vrhu. Vjerujem da tu na otvaranju neće biti previše kalkulacija, zaključio je Toni Rudan.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Cres 15 19
2 Buje 10 19
3 Vihor 11 16
4 Mladost 6 16
5 Gospić 1 14
6 Naprijed 8 13
7 Medulin -4 12
8 Otočac -2 10
9 OŠK Omišalj -7 6
10 Borac -10 6
11 Kraljevica -11 3
12 NK Lokomotiva -17 3