Branko Panić: Ništa nam pobjeda protiv Vinodola ne jamči

Četvrtak, 28. listopada 2021. 11:05 Napisao  I. V.

Pad traje određeno razdoblje tako da ova situacija nije veliko iznenađenje iako to ne može biti glavni razlog da nakon devet kola imamo samo tri boda, kaže trener Naprijeda

Branko Panić
Branko Panić

Nogometaši Naprijeda tek su u 9. kolu ostvarili prvu pobjedu ove sezone, pobjeda (1:0) ima dodatnu specifičnu težinu budući da je ostvarena u Novom Vinodolskom u utakmici protiv izravnog konkurenta u borbi za ostanak.

Branko Panić preuzeo je prvu momčad nakon prva dva kola, kada je Neven Strukan neočekivano podnio ostavku.

Panić je šest godina na Hreljinu radio kao pomoćnik, dobro poznaje klupske procese i razloge zbog kojih je momčad neugodno iznenadila s čak osam uzastopnih poraza:

- Možda je to iznenađenje za ljude koji ne poznaju situaciju u klubu. Znamo da Naprijed ima ograničeni budžet, ovdje se radi na malo drugačiji način, stalno dovodimo mlađe i potentnije igrače koji se razvijaju i nakon toga odlaze u klubove veće platežne moći. Teško je svake godine dovesti trojicu, četvoricu kvalitetnih igrača, zadnjih sezona zbog korone i drugih razloga to se nije dogodilo. Pad traje određeno razdoblje tako da ova situacija nije veliko iznenađenje iako to ne može biti glavni razlog da  nakon devet kola imamo samo tri boda. To smo pokazali u utakmicama protiv puno jačih protivnika, kada smo stvarali šanse koje nažalost nismo iskoristili, a golove smo primali kako smo primali, govori Panić.

Teško je raditi u takvim okolnostima, posebice debitantu koji samostalnu trenersku karijeru nije baš počeo u poticajnim uvjetima:

- Čim imaš negativni niz u bilo kojoj oblasti života, nije lako raditi. Najvažnije je da se znaju pravila, normalno da u pojedinim razdobljima može doći do pomutnje zbog pritiska, važno je da ostaneš svoj. Treba držati pozitivu i raditi kao da se ništa ne događa, treba se stalno dizati. Ako trener padne, to odmah utječe na momčad, sve je to normalni proces. Iz dana u dana radim na sebi, nisam baš bio u situaciji da mogu birati. Nakon šest godina dočekao sam priliku takvu kakva je, na meni je da je pokušam iskorisiti. Rekao sam kada sam preuzeo momčad da mi je rezultat manje bitan, ali ne možeš dopustiti da momčad dugo trpi u ovakvoj situaciji, moram se prilagođavati, kaže Panić.

Idućeg vikenda na Lonju dolazi momčad Buja koju vodi Panićev suigrač iz Rijeke Dalibor Višković, Naprijed nije baš favorit:

- Mi definitivno nismo favoriti! Mi moramo krvavo raditi da bismo osvojili bodove, ako nam zakažu samo dvojica igrača, mi smo u velikim problemima. Bez obzira protiv koga igramo, moramo tražiti bodove, nema nam druge. Nismo na Bahalinu osvojili trideset nego tri boda, još uvijek smo zadnji, ništa nam pobjeda protiv Vinodola ne jamči, ali je podstek za dalje. Nadam se da će utakmica protiv Vinodola biti putokaz za sljedeća četiri kola, zaključuje Panić.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Medulin 1921 9 25
2 Kraljevica 11 21
3 Otočac 4 19
4 Mladost 7 18
5 Novalja -2 18
6 NK Lokomotiva -1 16
7 OŠK Omišalj -2 16
8 Klana -4 16
9 Veli vrh 2 15
10 Borac 0 14
11 Gospić 91 -10 14
12 Rovinj -3 13
13 Halubjan -11 7