NEVEN STRUKAN

Mislim da ovi igrači imaju kvalitetu završiti na prvom mjestu

Četvrtak, 09. siječnja 2020. 17:44 Napisao  I. V.

Ne mogu raditi ako ne mogu kontrolirati procese, kaže novi trener Naprijeda

Neven Strukan
Neven Strukan

 Neven Strukan postao je novi trener Naprijeda.

Na klupi je naslijedio Elvisa Brajkovića koji je pri vrhu ljestvice ostavio momčad koja je slovila favoritom za titulu prvaka pred početak sezone.

- Nitko mi u klubu nije rekao da moramo biti prvi, ali jasno je da svi u klubu zajedno sa mnom želimo biti prvi. Tako se moramo ponašati, prihvatio sam posao u klubu koji je dobro posložen za ovaj rang natjecanja što mi je motiv da ostvarimo rezultat koji priželjkujemo. Nadam se da će se dečki tako ponašati na svakom treningu i u svakoj utakmici, mislim da znaju da se moraju potruditi malo više ako žele biti na mjestu koje priželjkujemo, kaže Strukan.

Naprijed ima jedan od najboljih momčadi u ligi, hoće li biti promjena?

- Razgovarao sam sa svim igračima, nitko nije izrazio želju da ode što mi je podstrek. Imamo dvadesetak kvalitetnih igrača, važno je samo da svi redovito treniraju. Jedino ne znam što će biti s vratarom Maurom Cianijem, koji se ozlijedio pred kraj prvoga dijela sezone. Čekamo detaljne liječničke preglede da vidimo možemo li na njega računati, bio bi nam veliki hendikep ako ne bude zdrav. Možda dovedemo dva, tri osvježenja, nema potrebe za velikim promjenama, momčad je dobro posložena. Jedino što se u borbi za prvo mjesto igrači moraju početi ponašati ambicioznije na treninzima i u utakmicama.

Kako dodatno motivirati igrače?

- Motiv mora biti svaki trening, volim stvoriti pozitivnu radnu atmosferu za sve igrače. Siguran sam da igrači mogu imati kvaliteniji pristup utakmicama. Ako svi budemo na sportskom maksimumu, mislim da ovi igrači imaju kvalitetu završiti na prvom mjestu. Ne bih želio time stvarati pritisak nego mislim da Naprijed kao klub zaslužuje ligu više.

Iz Cresa ste neočekivano otišli uoči prvenstva, Cres je isto tako neočekivao završio pri vrhu?

- Ne volim o tome pričati, jer je sve u klubu i oko kluba bilo super! Mogu govoriti samo pozitivno o svima u Cresu, razumijem kako funkcioniraju otočni klubovi, ali nisam se mogao na to priviknuti. Kao trener nisam mogao kontrolirati igrače u procesu treninga, treniralo se na tri odvojena mjesta što je jedini razlog zbog kojega sam otišao. Tončiju Zuboviću skidam kapu na svemu što je napravio za klub, njemu je dovoljna pružena ruka za dogovor, ne trebaju nikakvi papiri... Zbog njega mi je najviše žao što sam otišao, ali ne mogu raditi ako ne mogu kontrolirati procese.

 

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Vihor 19 32
2 Cres 20 29
3 Buje 12 29
4 Naprijed 18 27
5 Gospić 3 24
6 Otočac 4 22
7 Mladost 4 22
8 Kraljevica -5 19
9 Medulin -9 18
10 Borac -9 17
11 NK Lokomotiva -29 9
12 OŠK Omišalj -28 7