KARLO SOTOŠEK

Sve je počelo sa zakašnjelom odlukom da smo četvrtoligaši

Ponedjeljak, 30. rujna 2019. 09:26 Napisao  I. V.

Teško je bilo reagirati u pet do podne, kaže predsjednik Kraljevice

Karlo Sotošek
Karlo Sotošek

 

Kraljevica je doživjela težak poraz (1:7) u Baškoj, nakon pet kola novi četvrtoligaš nema ni boda, gol-razlika je -14...

Raspored na početku sezone nije bio baš sklon mladoj momčadi, Kraljevica je igrala protiv tri vodeće momčadi, gostovala je u Fažani i Baškoj, ali slaba je to utjeha za stabilan klub koji je godinama nastojao ući u četvrtu ligu da bi sada u istoj proživljavao frustracije.

- Treba naglasiti da nikoga ne smatramo krivcem za ovo stanje, sve je počelo sa zakašnjelom odlukom da ćemo postati četvrtoligaši. Zbog toga smo tri tjedna kasnili s pripremama, dok smo čekali odluku nismo znali kakav nam profil trenera treba s obzirom na rang natjecanja i što je najgore, ostali smo bez šest, sedam standardnih igrača koji su otišli, jer su se dogovorili s drugim klubovima prije nego što smo postali četvrtoligaši. Povrh toga, kada smo postali četvrtoligaši, neki su igrači odustali, jer su smatrali da neće moći trenirati i igrati u višem rangu. Unatoč stresu za sve nas, ponosan sam da je cijela momčad sastavljena od domaćih igrača čemu smo težili od početka. Oni i dalje imaju našu podršku iako ćemo pokušati što prije dovesti tri, četiri pojačanja. Na tome počinjemo raditi od ovoga tjedna, mladim dečkima očito treba podrška na terenu, kaže predsjednik Kraljevice Karlo Sotošek.

Budući da je Sotošek bio profesionalac u prvoligaškim klubovima (Hajduk, Rijeka), predsjedniku Kraljevice ne treba pojašnjavati kako se ovakvi rezultati održavaju na atmosferu u klubu:

- Atmosfera na treninzima je dijametralno suprotna rezultatima! Na treninge redovito dolazi preko dvadesetak igrača, radi se vrlo dobro. Ako se izuzme vratara Bilena, koji je veteran, naš najstariji igrač ima 23 godine. Što se tiče pristupa i posjećenosti treninzima, apsolutno je sve u redu, nagalašava Sotošek.

Sve se na kraju svodi na zaključak da su čelnici Kraljevice ostali zatečeni odlukom da će igrati viši rang iako su se godinama pripremali postati četvrtoligaši:

- Teško je bilo reagirati u pet do podne i pronaći adekvatna pojačanja, naši bivši igrači već su se bili dogovorili s drugim klubovima.  Sada se moramo dodatno potruditi da pronađemo pojačanja. Što se tiče organizacije kluba, mislim da smo na razini trećeligaša. Jednostavno, imamo mladu momčad kojoj treba povjerenja i podrške. Ovaj tjedan zakazali smo sastanak Izvršnog odbora na kojemu ćemo odrediti smjernice, zaključuje Sotošek.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Buje 11 19
2 Cres 15 18
3 Gospić 2 14
4 Vihor 10 13
5 Mladost 5 13
6 Naprijed 8 12
7 Otočac -1 10
8 Medulin -5 9
9 OŠK Omišalj -7 6
10 Kraljevica -11 3
11 Borac -11 3
12 NK Lokomotiva -16 3