ELVIS BRAJKOVIĆ

Mislim da imamo kvalitetu da bismo postali kandidati za visoki plasman

Srijeda, 07. kolovoza 2019. 10:20 Napisao  I. V.

Odljev igrača je bio malo veći  jer nismo ušli u treću ligu

Elvis Brajković
Elvis Brajković

 

Elvis Brajković trenutno je zaokupljen razvojem U-17 reprezentativaca, član stožera izbornika Tomislava Rukavine nalazi se na turniru Telki Cup u Mađarskoj, gdje će Hrvatska igrati protiv Mađarske (8. kolovoza, 18), Cipra (10. kolovoza, 17) i Češke (12. kolovoza, 18).

Trener Naprijeda iz Mađarske ovako procjenjuje mogućnosti momčadi kluba koji u novom četvrtoligaškom okruženju slovi jednim od favorita za prvaka:

- Mi nastavljamo tamo gdje smo stali prošle sezone neovisno o tome što je otišlo nekoliko igrača. U tom smislu smo oslabljeni, otišlo je nekoliko standardnih igrača poput Blaškovića, Šarkovića, Tarlea, Brnje, Rukavine koji su bili nositelji kvalitete. Znali smo da ćemo imati takvih problema čim nismo ušli u treću ligu. Doveli smo nekoliko novih igrača među kojima je zadnji stigao Jasprica iz Nehaja. Spremamo se na isti način kao i ranije, cilj je igrati napadački i ostvariti što viši plasman. Bio bih lažno skroman kada bih rekao da ćemo se boriti za peto mjesto, sigurno da očekujemo borbu za vrh ljestvice. Ne podcjenjujemo nikoga, mislim da imamo kvalitetu da bismo postali kandidati za visoki plasman. Momčad se promijenila, odljev igrača je bio malo veći zbog toga jer nismo ušli u treću ligu. Da jesmo, Naprijed bi bio još bolji nego što je bio prošle godine. Ovako je bilo teško očekivati da će najbolji igrači ostati u Naprijedu. Nisu u druge klubove otišli zbog novca nego zbog toga što igraju višu ligu, kaže Brajković.

Došli su Jasprica (Nehaj), Pleše (Kraljevica), Vušković (Trnje), Mujaknović i Vladić (Halubjan), Seršić (Pomorac 1921), Vukelić (Zamet), treba vremena da se posloži nova momčad:

- Ostali su iskusniji igrači koji će biti oslonac momčadi uz nekoliko mladih igrača koji su se već afirmirali. Kada njima priključimo nove igrače, vjerujem da ćemo sastaviti dobru momčad i da ćemo igrati prepoznatljivo kao i prošle godine,  naglašava Brajković.

Kako su igrači prihvatili odluku da su ostali u četvrtoj ligi?

- Bilo je malo problema. Iskreno, ja sam se nadao da ćemo igrati treću ligu, čak smo nekoliko dana bili u kombinacijama, ali se kasnije donijela drugačija odluka. Bili smo razočarani, ali shvatili smo da nemamo ništa od toga. Pokušali smo zadržati što više igrača, da smo izgubili sedam, osam igrač kao što se činilo u jednom trenutku, u pitanje bi došao ustroj kluba. Doveli smo pet, šest novih igrača tako da smo brojčano popunjeni, vidjet ćemo njihovu kvalitetu.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Vihor 19 31
2 Buje 12 28
3 Cres 18 26
4 Naprijed 18 26
5 Gospić 3 23
6 Mladost 6 22
7 Otočac 4 21
8 Kraljevica -3 19
9 Medulin -9 17
10 Borac -11 14
11 OŠK Omišalj -27 7
12 NK Lokomotiva -30 6