Davor Dželalija, trener Krka: Do početka prvenstva smanjujemo intenzitet rada

Ponedjeljak, 11. kolovoza 2014. 15:58 Napisao  Patrik Mršnik

Bez obzira na poraz protiv Naprijeda ja sam zadovoljan igrom i pristupom mojih igrača. Igralo se žustro, bila je to prava natjecateljska utakmica, rezultat u takvima, posebice u fazi priprema nije najbitniji, kaže Dželalija

Davor Dželalija
Davor Dželalija Foto: Lario Tus

Iza nogometaša s najvećeg hrvatskog otoka pet je pripremnih utakmica uoči početka nove sezone. Ona će donijeti novu Četvrtu ligu, nadmetanje klubova iz regije koji su do jučer činili trećeligaški sadržaj. Prijelazni rok za klub kojeg vodi bivši trener Orijenta Davor Dželalija još nije završne, aktivno se traži stoper nakon odlaska Sebastijana Antića u redove Pomorca.

- Zasad je sve u redu, ide prema mojim očekivanjima. Nakon pet pripremnih utakmica polako smo došli u fazu prvog umora, upravo stoga ćemo u tjednima koji nam slijede malo smanjiti intenzitet rada i treniranja, kako bi spremni dočekali početak sezone. Izgledamo dobro, iako bi sve u sljedećem razdoblju moglo biti i poboljšano, nedostaju nam još poneki igrači prvenstveno stoper, kaže Dželalija.

Na te je igrače (Antić, Prpić..) Dželalija računao u novoj sezoni. Umor igrača stajajo ga je poraza od Naprijeda u posljednjoj utakmici odigranoj u subotu, no kaže kako mu je trebala upravo jedna takva utakmica.

- Te utakmice tražim. Bez obzira na poraz protiv Naprijeda ja sam zadovoljan igrom i pristupom mojih igrača. Igralo se žustro, bila je to prava natjecateljska utakmica, rezultat u takvima, posebice u fazi priprema nije najbitniji. Momčad se u ovakvom sastavu još uigrava, bilo je puno promjena u kadru.

Očekivanja od nove sezone jasna su. Krk je u posljednje dvije sezone bio blizu trećeligaške titule, sada ga se stavlja u red pretendenata na naslov u četvrtoligaškom društvu.

- Naš je cilj stabilizacija kluba, plasman među prvih pet momčadi, a ukaže lli se prilika za nešto više, znat ćemo je iskoristiti. U prvom redu očekujem da se afirmiraju naši mladi igrači, da nam se pojačanja (Čubelić, Pejanović...) predstave u što boljem svjetlu, zaključio je Dželalija.

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Cres 15 19
2 Buje 10 19
3 Vihor 11 16
4 Mladost 6 16
5 Gospić 1 14
6 Naprijed 8 13
7 Medulin -4 12
8 Otočac -2 10
9 OŠK Omišalj -7 6
10 Borac -10 6
11 Kraljevica -11 3
12 NK Lokomotiva -17 3