ANDREJ ŽIVKOVIĆ

Zvali su me još ljetos, radio sam u smjenama pa nisam mogao doći

Subota, 11. siječnja 2020. 16:05 Napisao/la  V. P.

Ostanak u ligi je realan, momčad nije loša, kaže novi trener Borca

Andrej Živković (Borac)
Andrej Živković (Borac) Foto: Lario Tus

Andrej Živković nakon godinu dana stanke vratio se nogometu preuzevši klupu bakarskog Borca od Nevena Grbca.

Živković se zbog posla privremeno oprostio od trenerskog posla, prije godinu dana napustio je OŠK Omišalj nakon što je osvojio naslov jesenskog prvaka.

- Zvali su me još ljetos u Borac, ali radio sam u smjenama, pa nisam mogao prihvatiti. Sada sam počeo raditi od 8 do 16 sati pa se mogu vratiti nogometu. Imaju lijepe planove i ambicije u Bakru, drago mi je što sam došao, rekao je novi trener Borca Andrej Živković.

Pripreme za proljetni nastavak četvrtoligaškog prvenstva Živković će sa svojim pomoćnikom Šimom Kurilićem, koji mu je svojedobno bio suigrač u Pomorcu, početi 27. siječnja, a dogovorio je šest pripremnih utakmica te će pokušati još jednu ili dvije.

- Gledao sam dvije utakmice Borca tijekom jeseni, imamo dovoljno vremena za upoznavanje. Razgovarao sam puno s predsjednikom Rončevićem i članovima Upravnog odbora, u planu je dovođenje trojice, četvorice igrača, vratara, stopera, veznog i napadača. Zovem okolo igrače, ali teško je sada jer ako igraču klub ne da papire, ne može nigdje, dodaje trener Borca.

Borac se nakon jesenskog dijela prvenstva nalazi na desetoj poziciji sa 14 bodova.

Dva davljenika, Lokomotiva i OŠK, imaju sedam, odnosno osam bodova manje, a Medulin im bježi tri boda.

- Cilj je ostati u ligi, a nakon toga postoje ambicije za nešto više u idućoj sezoni. Borac radi kamp na Krasici i imaju planove za budućnost. Ne znam hoću li ja tada biti tu, ali sada jesam. Ostanak u ligi nije nerealan jer momčad nije loša, malo je nedostajalo i sreće tijekom jesenskog dijela. Idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti kako će ići, ali ja sam uvijek optimist. Čuo sam da igrači vole raditi i trenirati, što je dobra vijest, kaže Živković.

Nekadašnji trener Omišljana osvrnuo se i na lošu poziciju svog bivšeg kluba.

- Žao mi je što je OŠK na dnu. Ostao sam dobar s ljudima u klubu i volio bih da se dignu tijekom proljeća, zaključio je Andrej Živković.

 

4. HNL

Rbr Klubovi Gol razlika Bodovi
1 Vihor 19 32
2 Cres 20 29
3 Buje 12 29
4 Naprijed 18 27
5 Gospić 3 24
6 Otočac 4 22
7 Mladost 4 22
8 Kraljevica -5 19
9 Medulin -9 18
10 Borac -9 17
11 NK Lokomotiva -29 9
12 OŠK Omišalj -28 7